Beiratkozás az érettségire

2024. június 3–7. között lehet beiratkozni az idei érettségi nyári vizsgasorozatára. A Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán június 3–7. között (hétfő–péntek) 9–15 óra között lehet beiratkozni. Kivétel a szerda, június 5-e, amely szabadnap, aznap tehát nem lehetséges a beiratkozás. Kérjük az érdekelteket, hogy lehetőleg ne péntekre hagyják a beiratkozást.

   Tovább…

Hulladékból műalkotást – szavazás

Foltvarrásos székpárna

Iskolánk az Újrahasznosító karaván (Caravana Reciclării) országos projekt keretében olyan tárgyak, installációk létrehozására bíztatta a megye V–VII. osztályos diákjait, amelyek újrahasznosított alapanyagokból készültek.

   Tovább…

Csillagszerző, országos szakasz

A Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszának csikys résztvevői [Fotó: Ilona János]

Május 10–12. között zajlott Nagyváradon a Csillagszerző Matematikaverseny Országos szakasza. Arad megyét négy ügyes kis csillag képviselte: Veres Roberta és Horvát Márk, a Csiky Gergely Főgimnázium V. osztályos tanulói, Kosara Dominik, a Csiky Gergely Főgimnázium VI. osztályos tanulója, valamint Vőrős Viktória, a pécskai 2-es számú Általános Iskola VIII. osztályos tanulója, akik péntek délelőtt Czeglédi Csilla tanárnő kíséretében érkeztek Nagyváradra.

   Tovább…

Erasmusos műhelymunka Olaszországban

2024. április 15–19. között az olaszországi Gioia del Colle városkában került sor a KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES (2022-2-RO01-KA210-SCH- 000095962) címet viselő Erasmus+ pályázatunk harmadik nemzetközi műhelyfoglalkozására az I.I.S.S. Licei Canudo-Marone- ITI Galilei iskolában.

   Tovább…

Beiratkozás a Kincskereső Bölcsődébe és Óvodába

Gyermekek a Kincskereső Bölcsődében, játék közben

A Csiky Gergely Főgimnáziumhoz tartozó Kincskereső Bölcsőde és a Kincskereső Óvoda a 2024–2025-ös tanévben is szeretettel várja a leendő bölcsődés és óvodás gyermekeket.

   Tovább…

Amikor úgy sikerül minden, ahogy szeretted volna

Kicsi, de annál lelkesebb csapat indult el múlt péntek reggel az iskolánk udvaráról Csíkkarcfalvára, ahol május 10–12. között tartották meg a XXIV. Kurutty Műveltségi Vetélkedő országos szakaszát. A 4 tagból álló – Leib-Pálfi Sára (I. osztály), Lestyán-Fazekas Dominik (II. osztály), Revilák Regina (III. osztály), Tankó Dóra (IV. osztály) – Mesterek csapat el is határozta, hogy újra az Illyefalván megtartandó Napsugár táborba szeretnének eljutni (ugyanúgy, mint a múlt évben), mert az egy nagy élmény volt az akkori csapattagoknak.

   Tovább…

Jól kalkulált a Kalkuluszon! II. díj a Bolyai Farkas Multidiszciplináris Tantárgyversenyen

A Bolyai Farkas Multidiszciplináris Tantárgyverseny informatika (programozás) kategóriájának díjazottjai. Középen a II. helyezett Nyári Tamás, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja [Fotó: Ilona János]

2024. május 10–12. között XVII. alkalommal szervezte meg a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum a Bolyai Farkas Multidiszciplináris Tantárgyversenyt a magyar tannyelvű erdélyi középiskolák diákjai számára. Ennek informatika kategóriájában – Kalkulusz Informatika Tantárgyverseny – Nyári Tamás, a Csiky Gergely Főgimnázium XI. A osztályos tanulója igen komoly sikert ért el, a II. helyen végzett.

   Tovább…

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny – országos III. díj Budacsek Tímeának

Az 51. alkalommal megrendezett magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny idei házigazdája Sepsiszentgyörgy volt, ahol április 19–22. között 17 megye 180 diákja mérte össze irodalmi tudását és tehetségét. Iskolánkat három diák képviselte e rangos megmérettetésen: Balog Sára (V. A, felkészítő tanára Nyári Andrea), Anghel Orsolya (IX. A – felkészítő tanára Rudolf Ágnes), valamint Budacsek Tímea (X. A – felkészítő tanára Rudolf Ágnes). A négy napos rendezvény színvonalas kulturális programokat, izgalmas kirándulásokat, tartalmas színházi programokat, érdekfeszítő író-olvasó találkozókat tartalmazott a nívós verseny mellett.

   Tovább…