Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny – országos III. díj Budacsek Tímeának

Az 51. alkalommal megrendezett magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny idei házigazdája Sepsiszentgyörgy volt, ahol április 19–22. között 17 megye 180 diákja mérte össze irodalmi tudását és tehetségét. Iskolánkat három diák képviselte e rangos megmérettetésen: Balog Sára (V. A, felkészítő tanára Nyári Andrea), Anghel Orsolya (IX. A – felkészítő tanára Rudolf Ágnes), valamint Budacsek Tímea (X. A – felkészítő tanára Rudolf Ágnes). A négy napos rendezvény színvonalas kulturális programokat, izgalmas kirándulásokat, tartalmas színházi programokat, érdekfeszítő író-olvasó találkozókat tartalmazott a nívós verseny mellett.

A pénteki érkezést és elszállásolást az ünnepélyes megnyitó követte a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, melyen köszöntötték a versenyre érkező diákokat és tanárokat egyaránt. Dr. Farmati Anna egyetemi adjunktus, a versenybizottság elnöke hivatalosan is megnyitotta a 2024-es tantárgyversenyt.

Szombaton délelőtt került sor a három órás írásbeli próbatételre, melyről fáradtan, kipirult arccal jöttek ki a diákjaink, majd egy gyors ebéd után máris következett a lazítás, tömény kulturális programok formájában. A nap fénypontja a Bod Péter Megyei Könyvtárban megrendezésre kerülő író-olvasó találkozó volt, ahol Szabó T. Anna és Dragomán György vallott az alkotás folyamatáról, válaszolt a közönség kérdéseire. Az esti program a Művész moziban a Petőfi Erdélyben című dokumentumfilm és a Most vagy soha című játékfilm vetítése volt, ami szintén osztatlan sikert aratott.

A vasárnapi program is ugyanolyan gazdag volt, Dr. Farmati Anna Meglepetések a középkorból című előadásának meghallgatása után kirándulás kövezkezett, melynek kihagyhatatlan része volt a zágoni Mikes-Szentkereszty kastély, Csernáton, valamint a Céhtörténeti múzeum.

Az eredményhirdetés nagy örömet okozott a kicsiny, de lelkes aradi csapatnak: szórványmegyeként kiemelkedő eredményt jelentett Budacsek Tímea X. osztályos tanuló III. helyezése, mely azt is jelentette, hogy Tímea továbbjutott a tantárgyveseny nemzetközi szakaszára. Szívből gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk!

Köszönjük az aradi Alma Mater Alapítványnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a kisbuszt az utazáshoz, köszönet a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek az utazás támogatásáért, valamint Kondora Lajosnak, iskolánk ügyintézőjének, aki nagylelkűen vállalta, hogy sofőrként segíti ezt a kis, de annál jókedvűbb csapatot.

« A 4 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenhat =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .