Erasmusos műhelymunka Olaszországban

2024. április 15–19. között az olaszországi Gioia del Colle városkában került sor a KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES (2022-2-RO01-KA210-SCH- 000095962) címet viselő Erasmus+ pályázatunk harmadik nemzetközi műhelyfoglalkozására az I.I.S.S. Licei Canudo-Marone- ITI Galilei iskolában.

   Tovább…

Szülőföldön magyarul program – változás!

[Illusztráció: https://rmdsz.ro/]

A Magyar Állam gondoskodása kifejezéseként oktatási-nevelési támogatást és hallgatói támogatást biztosít minden olyan gyermek és fiatal számára, aki a határon túl magyar tanítási nyelvű oktatási intézményben végzi tanulmányait. Az érintett diákok szülei, a felsőfokú tanulmányokat végzők esetében pedig a diákok éves rendszerességgel kérelmezhetik a támogatást, amelynek jelenlegi összege diákonként évi bruttó 100 ezer Ft.

   Tovább…

Csikys dobogós a Háború és béke pályázaton

Gali Anita (IX. A) és felkészítő tanára, Rudolf Ágnes, a Háború és béke c. pályázaton kapott oklevelekkel [Fotó: Farkas Dominik]

Az erdőszentgyörgyi Szent György Technológiai Líceum a Bodor Péter Művelődési Egyesület és a helyi önkormányzat támogatásával pályázatot hirdetett V–XII. osztályos tanulóknak Háború és béke címmel. A pályázatra próza, vers és rajz kategóriában lehetett jelentkezni. A Kárpát-medence bármely magyarlakta településéről küldhettek be pályamunkát a tanulók.

   Tovább…

„Ami a szívemet nyomja” – Szövétnek-pályázat

Újév, új hang. Újra. Ami a szívemet nyomja című pályázatunkkal a 14–18 éves diákokat szólítjuk meg műfaji megkötöttség nélkül, ám rövid terjedelemben. A díjazott írásokat 2024-ben leközöljük.

   Tovább…

Projekttalálkozó Olaszországban

A KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES – KA210-SCH-7D9BD738 címmel futó Erasmus+ pályázatunk elérkezett az első év végéhez, így 2023. november 6–10. között sor került a második transznacionális projekttalálkozóra, amelynek ezúttal az olasz partneriskola volt a házigazdája.

   Tovább…