„Az olvasás legyen kaland és szórakozás!”

Kedves könyvmolyok! Thomas Brezina, osztrák ifjúsági író szavait idéztem, amivel az idő értelmes eltöltésére hívlak meg titeket!

Ez a vakáció sokak számára unalmas. De vegyük észre a dolgok jó oldalát. Vannak, akik azt mondják, hogy iskolaidőben kevés idő jut az olvasásra. Itt az alkalom, hogy hasznosan és kellemesen töltsd el ezt a kis kényszerszünetet! Olvass! Kalandozz el a képzelet világába, röpülj át az Üveghegyen, az Óperenciás tengeren túlra, képzeletbeli és valós lények társaságában.

Sok varázslatos mese és vidám vers várja a kicsiket. A nagyobbaknak kalandos, vicces történeteket ajánlok. De vannak szerelmes, kalandos és a lelket megérintő könyveink is. A Kortárskönyv-kommandó (KKK) legutolsó szerzeményeit a vírushelyzet miatt sokan még nem is láttátok. Hajrá! Olvasásra fel! Alább egy kis képes ízelítőt látunk az új szerzeményekből!

Szeretettel várok minden kis- és nagydiákot az iskola könyvtárában! Kölcsönözni hétfőtől csütörtökig, naponta 8-13 óra között lehet. A felújítási munkálatok miatt a könyvtárhoz a főbejáraton át lehet eljutni, a régi épületrész I. emeletén, a „hídon”, majd az új épület lépcsőházán keresztül.

Bevetésben a kommandó

kkk_uj_konyvek_sav

„Amikor túl sok a valóság, nyiss ki egy könyvet!” A Kortárskönyv-kommandó újabb küldetést teljesített. A X. A diákjai plakátokkal reklámozták az 1 lejes akciót, melynek mottója: „Kis lépés egy csikysnek, de nagy lépés a Csikynek”. Így minden diák 1 lejjel hozzájárult az új könyvek beszerzéséhez, melyekből pontosan 29 darab érkezett. Ezenkívül a tatai Eötvös József Gimnázium végzősei által további 26 kortárskönyvvel gazdagodtunk. A kötetek immár mind megtalálhatók a könyvtárban! Jó olvasást kívánunk a kicsiknek és nagyoknak is! 

   Tovább…

KKK – 1 lejes gyűjtőakció pénteken

kkk_sav

Tisztelt tanárok/ kedves diákok!

A Kortárskönyv-kommandó 1 lejes gyűjtőakciót rendez 2019. március 8-án, pénteken 10 órakor. Mindenki, aki szeretne adományozni, hozzon 1 lejt, vagy ha megteheti, akár többet is. Az összegyűlt pénzből a Kortárskönyv-kommandó új könyveket vesz az iskola könyvtárába. 

   Tovább…

Első bevetésen az új könyvkommandósok

kkk_elso_bevetes_sav

November 14-én 26 könyvvel bővült iskolánk könyvtára. Kicsik s nagyok számára egyaránt vásároltunk könyveket, amelyek, reméljük, elnyerik a diákok tetszését! Osztályunk, a X. A, lelkesen várta a megrendelt könyveket, amiket az adományokból és az aprópénzgyűjtési akcióból befolyt összegből vásárolhattunk meg. 

   Tovább…

Aprópénzt gyűjtöttünk a Kortárskönyv-kommandónak!

kkk_apropenzgyujtes_sav

Október 12-én, pénteken, első alkalommal szerveztük meg mi, a X. A-s újdonsült kortárskönyv-kommandósok, első pénzgyűjtési akciónkat. Célunk, hogy az összegyűlt pénzből újabb könyveket szerezhessünk be az iskola könyvtárának, melyeket kisebb és nagyobb diákok is egyaránt szívesen olvasnak. 

   Tovább…