Éjjel érkezem… (Intris Mikulás)

[Fotó: Felföldi Patrik]

Mint minden évben, idén is ellátogatott hozzánk, a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásába a Mikulás.

Nagyon várta ezt a napot szinte mindenki. Nagy meglepetés volt a már alvó intriseknek a sok édesség, amit kaptak. Két manó is segített az éjszakai körjáratban, mégpedig Ádok Fanni (XII. C) és Salamon Szófia (XI. C).

Fiúk, lányok örömmel fogadták a Mikulást és két segítőjét, akik az ajándékon kívül egy-egy puszival is jutalmazták őket!

« A 2 »

Hétfőn táncház a Csikyben

Táncházra hívogatja az érdeklődőket Czencz Éva, a magyarországi Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, és Patyi Zoltán, Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjjal kitüntetett szegedi koreográfus, néptáncos és népzenész, a Csiky Gergely Főgimnázium néptáncoktatója.

November 6-án, hétfőn, 16:15-től 17:15-ig fog tartani a táncház, amely elsősorban a bentlakó diákoknak szól, de bárki mást is szívesen látnak. A rendezvény támogatója az Alma Mater Alapítvány.

Változatos programok színesítik a bentlakó diákok életét

Az Alma Mater Alapítvány pályázatára a magyarországi Petőfi Sándor Program keretében, amelyet a Nemzetpolitikai Államtitkárság hirdetett meg, az idei tanévben Czencz Éva ösztöndíjas vesz részt a Csiky Gergely Főgimnázium különböző tevékenységeinek szervezésében. Ez a lehetőség elsősorban a bentlakó diákoknak ad lehetőséget a tanuláson kívül érdekes tevékenységeken résztvenni.

   Tovább…

Végzősök ballagása a kollégiumban

2023. június 6-án utoljára vonultunk le együtt az intri teraszáról az ebédlőig, Demjén Ferenc Felnőtt gyermekek című dalára. Vonulásunkat a pedagógus néni vezette, lenn az ebédlőben pedig Spier Tünde, igazgató, Tóthpál Renáta, igazgatóhelyettes, osztályfőnökeink, illetve intris társaink vártak. Mindannyian meg voltunk hatódva, és pár csepp könny már a vonulás alatt is feltűnt.

   Tovább…

Május eleji program a bentlakásban

Iskolánk bentlakásában tavaly került sor az ebédlő és a konyha felújítására. A konyhát, a teljes felújítás mellett, felszerelték a főzéshez szükséges modern eszközökkel is. Ezeket próbáltuk ki mi is, múlt héten csütörtökön délután, Hasas Paul kollégámmal, a konyhai személyzettel és néhány vállalkozó szellemű, segítőkész bentlakó diákkal.

   Tovább…

Karácsony a bentlakásban

Kollégiumi karácsony 2022. december 20-án [Fotó: Kovács Jázmin]

December 20-án az intriben is végigsöpört a karácsonyi láz. Az ebédlő, sőt, az egész épület díszben pompázott. Pontban este 6 órakor mi, a bentlakók, az igazgatóság és a pedagógusok leültünk a megterített asztalokhoz és meghallgattuk a IX–XI. osztályos társaink karácsonyi műsorát. Gyönyörű verseket és énekeket adtak elő, a legvégén pedig elmondták nekünk a négy gyertya történetét.

   Tovább…

Évértékelő a bentlakási támogatásokról

A bentlakás frissen aszfaltozott udvara [Fotó: Ilona János]

A Csiky Gergely Főgimnázium egyik büszkesége az iskolától körülbelül kétszáz méterre működő bentlakás, amely 70 fő befogadására alkalmas. Ide várjuk Arad megye minden olyan diákját, aki a középiskolai tanulmányait magyar nyelven kívánja folytatni. A bentlakás lehetőséget nyújt arra, hogy a vidékről érkezett diákoknak ne kelljen az ingázással járó fáradtságot vállalniuk, illetve olyan távolabbi településekről is tudjunk diákokat fogadni, ahonnan nem lenne megoldható a mindennapos utazás.

   Tovább…