Márciusban Aradra robogott az Európai Expressz

erasmus_aradon_sav

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, március 6. és 10. között került sor a The European Express: Everybody on Board! című Erasmus+ projekt ötödik találkozójára, melynek helyszíne a Csiky Gergely Főgimnázium volt. A projekt célja a többszörös intelligencia fejlesztése a tanulóknál, illetve a több sikerélményt nyújtó pozitív pedagógia alkalmazása. 

   Tovább…

Aradra érkezett az Európai Expressz

erasmus_arad_megnyito_sav

Hetek óta tartó előkészületek után tegnap, március 7-én megkezdődött a The European Express: Everybody on board! című Erasmus+ projekt aradi találkozója. Francia, görög, török és észt pedagógusokat üdvözöltek aradi vendéglátóik a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében, ahol a projekt témájához illően – a többszörös intelligencia fejlesztése a tanulóknál és a pozitív pedagógia alkalmazása – sokszínű, hangulatos műsort adtak elő iskolánk diákjai. 

   Tovább…

Magyar találmányok – mini-kiállítás a Csikyben

magyar_talalmanyok_sav

„…büszke nemzet a magyar, hangzik el gyakorta és joggal!!!…” – állapították meg a Csiky Gergely Főgimnázium VIII. A és VIII. B osztályos diákjai, miután sikerült közösen összehoznunk a Hungarian inventions vagyis Magyar találmányok nevű mini-kiállítást az iskola régi és új épületét összekötő folyosón. 

   Tovább…

Élő történelem és ötvösművészet a Csikyben

otvosmesterkedes_sav

Pénteken, január 27-én megelevenedtek a történelem lapjai a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Szedlják István békéscsabai ötvösmestert, a Történelmi Íjászkör tagját láttuk vendégül iskolánkban, az Erasmus+ Európai Expressz projekt keretében. 

   Tovább…

Kezeket a vízbe, utána az agyagra! – Ízelítő a fazekasság titkaiból

poli_maria_fazekas_foglalkozas_sav

Az Erasmus+ Európai Expressz pályázat keretében január 27-én, pénteken iskolánkba látogatott Póli Mária körösrévi fazekas. S ha már ott járt, akkor egy kis ízelítőt is bemutatott a fazekasság titkaiból. De nem ám csak néhány perc erejéig, hanem reggeltől kora délutánig, iskolánk valamennyi alsó tagozatos diákjának, az előkészítő osztályosoktól a negyedikesekig! 

   Tovább…

Az Európai Expressz újévi üdvözlete

Ahogy arról már többször is részletesen beszámoltunk, 2015 szeptembere óta iskolánk is bekapcsolódott a The European Express: Everybody on Board! nevet viselő Erasmus+ projektbe. A helyi szervezők Zsámbok Zoltán XII. A osztályos tanuló közreműködésével a néhány héttel ezelőtti Mikulás-napi fényképekből készítettek egy másfél perces kisfilmes újévi üdvözletet. Alább ezt tekinthetjük meg.

Pozitív pedagógia az Európai Expresszen

erasmus_gorogorszagrol_sav

November 2-án, szerdán mutatták be iskolánk tanári karának a The European Express: Everybody on Board! című projekt 2016/2017-es tanévre kitűzött feladatait, célkitűzéseit. Az október 17–21. között Görögországban megrendezett nemzetközi projekttalálkozóról a pedagógusok most hallhattak beszámolót, láthattak fényképeket. 

   Tovább…

Görögországban, az Európai Expresszel

erasmus_gorogorszag_sav

Iskolánk The European Express: Everybody on board! nevet viselő Erasmus+ projektje kapcsán az elmúlt héten, október 17–21. között négy pedagógus vehetett részt a negyedik nemzetközi projekttalálkozón a görögországi Korinou általános iskolájában. Az ötnapos találkozón Drasztyl Andrea, Fekete Karolina, Spier Tünde és Tóthpál Renáta a pozitív pedagógiai módszerekről tanult és tapasztalatokat cserélt a projektben résztvevő partnerországokat képviselő pedagógusokkal. 

   Tovább…