Pozitív pedagógia az Európai Expresszen

erasmus_gorogorszagrol_sav

November 2-án, szerdán mutatták be iskolánk tanári karának a The European Express: Everybody on Board! című projekt 2016/2017-es tanévre kitűzött feladatait, célkitűzéseit. Az október 17–21. között Görögországban megrendezett nemzetközi projekttalálkozóról a pedagógusok most hallhattak beszámolót, láthattak fényképeket. 

A projekt keretén belül ebben a tanévben a művészetek lesznek a középpontban. Iskolánk diákjaival több múzeumot fogunk meglátogatni, sokféle művészeti ággal fogunk megismerkedni és nem utolsó sorban közösen fogunk alkotni, kézműveskedni .

Pedagógiai szempontból az a cél, hogy a projektben tevékenykedő pedagógusok a pozitív pedagógia elmélete szerint oktassanak, ami elsősorban a motiválásra, dicséretre alapoz az oktatás folyamatában, ezáltal serkentve a jó eredményeket és az iskolai sikerélményt.

Kiemelkedő feladata ennek a tanévnek, hogy március 6–10 között iskolánk lesz az Európai Express következő állomása, vagyis Aradra látogatnak a partnerországokat képviselő pedagógusok. Erre az alkalomra színes programmal fogunk készülni, minél több diák és szülő bevonásával.

Reméljük, hogy az idén is sok érdeklődő pedagógus csatlakozik a projekthez annak érdekében, hogy diákjaink sikerélményekben gazdagodjanak és jól érezzék magukat az iskolában.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »