A Karib-tenger gólyáinak bálja

golyabal_2016_sav

November 7-én este hét óra környékén a ködös, esős időben egy (képzeletbeli) hajót láttak közeledni a színház felé, méghozzá nem is akármilyet… egy kalózhajót. A „legénység” tagjai – varázsló, jós, árbócos, kapitány és mindenféle más szerzet – mind-mind gólyák voltak, mégpedig a Csiky kilencedikes kis gólyái. 

Műsorukat egy kalózos modern tánccal kezdték, melyet a végzős Balogh Edina koreografált. A közönségtől búcsút vett, majd köszöntötte (ebben a sorrendben!) az est házigazdája, Ilona János informatikatanár, aki minduntalan „elsietett” volna, de szigorú asszisztense, Zsámbok Emese sikeresen visszatartotta.

A gólyák bemutatkozása már pontokat ért, melyet a zsűri ítélt oda. Idén Nagy Szilveszter, a Biotec Agriculture Romania Kft. ügyvezető igazgatója, Hevesi Éva földrajztanár, Kovács Enikő, a Harmony Care & Wellbeing Szépségszalon igazgatója, Molnár Kitti (X. A), a tavalyi gólyakirálylány és Kecskés Lóránt (X. A), a tavalyi gólyakirály pontozta a jelölteket.

A lányok próbatétele igen nehéz volt: egy érdektelen, makacs és fáradt kalózt, Józsa Tamást, kellett elcsábítaniuk, olyan stílusban, ami az általuk húzott kártyán szerepelt. Volt ott izgatott, részeges, kötekedő és még sírós csábítás is, de egyik sem járt (még közel sem) száz százalékos sikerrel. A fiúknak könnyebb (könnyebb?) feladatuk volt: félig bekötött szemmel, egy szűk (de rugalmas) szoknyában kellett hogy dekázzanak, énekelve. A próba végén a műsorvezetőt is megkérték (elég hangosan!), s ő végül beadta a derekát, és dekázott. Nem túl sokat, de dekázott. 🙂

[Első galériaFotó: Pattus Dorottya, Szilasi Róbert, Zsámbok Zoltán]

« A 6 »

Tánc az újságpapíron, különböző stílusú zenékre – ez egy klasszikus próba volt, amelynek során a szervezők néha összehajtották a papírt, így egyre kevesebb hely maradt a táncoló talpaknak. A gólyapárok külön produkciói között láthattunk, többek között, néptáncot, balettot, „romantikus” lánykérést, mesemondást (kicsit átírva), bosszús tanár–szemtelen diák párbeszédet, és lendületes kán-kánt.

Amíg a zsűri a pontokat összesítette, az aradi Mistral Sport Egyesület twirling és mazsorett csoportja kalóztáncolt (később a csoport egyik tagja, a nyolcadikos Tóthpál Eszter külön is fellépett), Erdei Emese testnevelés tanár és a hollandiai Joyce Baggerman koreográfiájában, majd iskolánk néptánccsoportjának tagjai magyarpalatkai táncokat adtak elő.

Szépen sikerült az utolsó műsorszám, a gólyák kalóz-keringője is, melyet Murvai Dávid egykori csikys diák koreografált. A Csiky diáktanácsa által szervezett Gólyahét eseményeit összefoglaló vidám kis videót (Bacsilla Sándor, Zsámbok Zoltán és Búza Róbert munkáját) is levetítették a nézőknek, majd következtek az eredményhirdetések.

A Gólyahét (azaz a Gólya7!) legügyesebbjeit – László Andreát és Kecskés Tamást (IX. A) – Búza Róbert, a diáktanács elnöke díjazta. A 10 napon át tartó weblapos szavazás eredményét a műsorvezető Veres János szervergazda közreműködésével ismertette. A legtöbb szavazatot (tényleg nagyon sokat!) Naschauer Kinga Beatrix (IX. A) és Kocsis Norbert (IX. C) érte el.

Következett a várva várt pillanat: a gólyabál eredményhirdetése. Nagy Szilveszter, a zsűri elnöke és Kovács Enikő olvasta fel a kalózok kincsének megnyerőit, köztük Naschauer Kingát, a kalózkirálynőt, és Andó Áront, a kalózkirályt!

Gratulálunk a gólyáknak, a szervezőknek és a lelkes nézőknek is! Szép élmény volt!

[Második galériaFotó: Pattus Dorottya, Szilasi Róbert, Zsámbok Zoltán]

« A 7 »