Tanévzáró a középiskolai osztályokban

Hadnagy Éva, osztályfőnök a XI. A legeredményesebb diákjaival a középiskolai osztályok tanévzáróján [Fotó: Kulcsár Jóel]

A Csiky Gergely Főgimnázium középiskolás diákjai újabb sikeres tanévet tudhatnak maguk mögött. Sokan sok energiát és munkát fektettek abba, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Mint minden évben, ezek az erőfeszítések idén sem maradtak jutalmazatlanul.

   Tovább…

Tanévzáró az V–VII. osztályokban

Muntean Tibor, a VI. B osztályfőnöke a legeredményesebb tanítványaival az V–VII. osztályosok tanévzáróján [Fotó: Ilona János]

Megkezdődött az érettségi, a fülledt osztálytermekben izzadnak (nagyon!) a végzősök és a felügyelő tanárok, DE közben megkezdődött a nyári szünidő is a kisebbek számára, és erről sem szabad megfeledkeznünk.

   Tovább…

Hepehupás ballagás

[Fotó: Ilona János]

A negyedik osztályosok ünnepsége zárta június 18-án, kedden a ballagások sorozatát a Csiky Gergely Főgimnáziumban. A verőfényes reggelen a végzős elemistákat iskolánk vezetősége mellett a harmadikos diákok búcsúztatták teli tarisznyával, virággal, verssel, énekkel.

   Tovább…

Az idei néptáncgála

[Fotó: Bálint Erika]

A Csiky Gergely Főgimnáziumban a néptáncoktatás folyamatos volt, az úgynevezett néptáncgála viszont, amikor az iskola apraja-nagyja összegyűlt egy, a színházban tartott előadásra, a covid-járvány óta elmaradt.

   Tovább…

„Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk” – Nyolcadikosok ballagása 2024-ben

[Fotó: Kulcsár Jóel]

2024. június 13-án iskolánk VIII. osztályos diákjai elballagtak és maguk mögött hagyták az elmúlt négy általános iskolai tanévet. Reggel 8-tól a két osztályfőnök – Rudolf Anna és Rónai Helén – megtartotta az utolsó osztályfőnöki órát, majd a Ballag már a vén diák-ot énekelve a két osztály leballagott az udvarra, ahol V–VII. osztályos társaik, illetve középiskolás diákok is várták őket.

   Tovább…

Ballagás 2024 – A díjazottak listája

Wieser Tibor-díjas, Bolyai Farkas-díjas, Réhon József-díjas, Böszörményi-díjas, és Országépítő-díjas diákok a Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek ballagásán, 2024. június 6-án [Fotó: Ilona János]

A 2024. június 6-i ballagáson a kulcsátadás és az iskola zászlajára való szalagkötés ünnepélyes pillanata után következett a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, illetve a közösségépítő tevékenységben résztvevő diákok jutalmazása. A nevesített díjakat az aradi Alma Mater Alapítvány, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatta.

   Tovább…

„Társukként megölelnek és megint messze szállnak” – Ballagási beszédek 2024. június 6-án

[Fotó: Ilona János]

Ahogy azt a Csiky Gergely Főgimnázium 2024. június 6-i ballagásáról közölt beszámolóban jeleztük, külön bejegyzésben tesszük közzé Spier Tünde iskolaigazgató útra bocsátó gondolatait, Nyári Tamás (XI. A) búcsúztató beszédét, illetve a végzősök nevében elköszönő Juhász Zoltán (XII. A) beszédét. Alább egy-egy részletet találunk ezekből, amelyekre ha rákattintunk, a teljes szöveget is elolvashatjuk.

   Tovább…

Ballagási fotók még, még!

[Fotó: Kulcsár Jóel]

A Csiky Gergely Főgimnázium idei végzőseinek ballagásán, 2024. június 6-án, csütörtök délután készült nagyon sok fotóból most egy második válogatást is közreadunk. Kulcsár Jóel és Șerban Costel képeit tekinthetjük meg alább. A ballagási beszámolót, és az ahhoz csatolt fényképsorozatot ITT olvashatjuk el, tekinthetjük meg.

   Tovább…