A XI. B osztályosokkal folytatódott az önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréning

Önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréning a XI. B osztály részvételével

Május 31-i bejegyzésünkben közöltük, hogy a Csiky Gergely Főgimnázium XI. osztályos diákjai három-három napos önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningen vesznek részt az országos R.O.S.E. (ROmanian Secondary Education) projekt keretén belül, amely a középiskolai és felsőfokú iskolaelhagyás csökkentéséhez és az érettségizettek arányának növeléséhez igyekszik hozzájárulni. Ezen a héten a XI. B osztályosok voltak soron.

   Tovább…

Önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningen vesznek részt a XI. osztályosok

Ma kezdődött a XI. osztályosok önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningje
[Fotó: Ilona János]

2021. május 31-től, hétfőtől kezdve 3-3 napos önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningen vesznek részt a Csiky Gergely Főgimnázium XI. A, B és C osztályos diákjai, az országos R.O.S.E. projekt keretén belül. A R.O.S.E. (ROmanian Secondary Education) a Világbank által 2015 októberében elindított oktatási projekt, amely a középiskolai és felsőfokú iskolaelhagyás csökkentéséhez és az érettségizettek arányának növeléséhez igyekszik hozzájárulni.

   Tovább…

Jutalom hétvége a „ROSE”-os diákjainknak

ROSE-os diákok és pedagógus kísérőik a Rozsda-szakadéknál, 2019. október 20-án

Az elmúlt tanévben iskolánk is csatlakozott a R.O.S.E. országos projekthez (Romanian Secondary Education Project), amely a Csikyben a „Fii B.A.C.: Bun, Ambitios, Competent”, azaz „Légy jó, ambiciózus és kompetens” jelige alatt indult útjára. A projekt keretében iskolánk számos diákja az érettségi tantárgyakból szervezett külön felkészítő órákon vett részt, melynek eredménye nem maradt el, sokaknak egy, akár két jeggyel is javítani sikerült addigi átlagán.

   Tovább…

Önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréning a XI. osztályokban

2019. június 26-tól kezdődően négynapos önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréninget tartottak a Csiky Gergely Főgimnázium XI. A, B és C osztályaiban, az országos R.O.S.E. (Romanian Secondary Education Project) pályázat keretén belül. Iskolánkban ez a projekt a „Fii B.A.C.: Bun, Ambitios, Competent”, azaz „Légy jó, ambiciózus és kompetens” címet viseli és a 295/SGL/RII/01.10.2018 számmal vesz részt az országos R.O.S.E. hálózatban.

A három osztály különböző trénerekhez kapcsolódott, a tréningek napi hat órát tartottak. A XI. C osztály trénere Ajtay Janka, a Prisma Group egyik munkatársa volt, aki nagyon közvetlen személyiség. Könnyen megjegyezte a diákok nevét is, a szabály a tréningen pedig az volt, hogy tartsuk tiszteletben azt, amikor valaki beszél, és figyeljünk oda egymásra.

Sokat beszélgettünk és játszottunk. A beszélgetések során sikerült osztálytársainkról több dolgot is megtudni, illetve elgondolkodtunk azon is, hogy mivel szeretnénk foglalkozni a jövőben, legyen az érettségi vagy egyetem utáni élet. Többféle játék is sorra került, pl. mindenki kedvence közé sorolható volt az a bizonyos „székes játék”, vagyis hogy születési dátum szerint kellett felsorakozni a székeken egymás mellett úgy, hogy nem léphettünk a földre, hanem kizárólag a székeken volt szabad lépkedni. Élvezetes volt, mert megtanultuk közben, hogy mi is az a csapatmunka, s azt, hogy nem hagyjuk a másikat leesni a jó érdekében. Különböző szakmákról szóló játékok is voltak; stratégiai játék, mely során mindössze 10 perc állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy megbeszélhessük azt, hová lehet lépni a labirintusban úgy, hogy mindenki kijuthasson s megjegyezze a lépéseket, illetve készítettünk Ikigai-t is.

A tréning célja az volt, hogy jobban megismerjük önmagunkat, megtaláljuk a bennünk rejlő tehetséget, és hogy lassan-lassan sikerüljön eldöntenünk, mire is lehetünk képesek az életben.

A tréning végén mindenki véleményét figyelembe vették arról, hogy mi volt érdekes/jó és mi volt kevésbé érdekes. Hasznos dolgokkal gyarapodtunk, önismeretünk is bővült, s ezt köszönjük a trénereknek!

Életvezetési tréning végzősöknek

rose_csapatepito_vegzosoknek_sav

December 6-án, csütörtökön délelőtt egy körülbelül öt órás csapatépítő tréningen vettünk részt, mi, a XII. A, B és C osztályos diákok. Előzetesen azon morfondíroztam, hogy mivel is fogjuk ezt a hosszú időt eltölteni… Arra számítottam, hogy különböző kérdőíveket töltünk majd ki, és azok alapján fogjuk megállapítani,hogy mivel is szeretnénk foglalkozni, illetve egyfajta útmutatással segítenek majd. Talán beszédek is lesznek, különböző egyetemeket és munkalehetőségeket mutatnak be, mi pedig esetleg véleményt mondunk vagy kérdezünk, ha valamit nem értünk. Nos, szerencsére, egészen máshogy alakult az egész! 

   Tovább…

Invitație de participare (servicii de consultanță – selecția consultanților individuali)

Anexa 5.2.2 – Invitația de participare (SCI)

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Schema de Granturi pentru Licee
Beneficiar: COLEGIUL CSIKY GERGELY ARAD
Titlul subproiectului: Fii BAC: Fii Bun, Ambițios, Competent!
Acord de grant nr. 295/SGL/RII/01.10.2018
26.11.2018, Arad

INVITAȚIE DE PARTICIPARE (SERVICII DE CONSULTANȚĂ – SELECȚIA CONSULTANȚILOR INDIVIDUALI)

Invitație de participare pentru achiziția de bunuri și echipamente IT

Anexa 6.2.1 – Invitație de participare (CO-B)

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Schema de Granturi pentru Licee
Beneficiar: COLEGIUL CSIKY GERGELY
Titlul subproiectului: Fi BAC: Bun, Ambițios, Competent!
Acord de grant nr. 295/SGL/RII/01.10.2018
Arad, 26.11.2018

INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de bunuri

Invitație de participare pentru achiziția de bunuri

Anexa 6.2.1 – Invitație de participare (CO-B)

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE)
Schema de Granturi pentru Licee
Beneficiar: COLEGIUL CSIKY GERGELY
Titlul subproiectului: Fi BAC: Bun, Ambițios, Competent!
Acord de grant nr. 295/SGL/RII/01.10.2018
Arad, 26.11.2018

INVITAȚIE DE PARTICIPARE pentru achiziția de bunuri