Önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningen vesznek részt a XI. osztályosok

Ma kezdődött a XI. osztályosok önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningje
[Fotó: Ilona János]

2021. május 31-től, hétfőtől kezdve 3-3 napos önismereti, karriertervezési és pályaválasztási tréningen vesznek részt a Csiky Gergely Főgimnázium XI. A, B és C osztályos diákjai, az országos R.O.S.E. projekt keretén belül. A R.O.S.E. (ROmanian Secondary Education) a Világbank által 2015 októberében elindított oktatási projekt, amely a középiskolai és felsőfokú iskolaelhagyás csökkentéséhez és az érettségizettek arányának növeléséhez igyekszik hozzájárulni.

A XI. A osztályosok május 31-én, június 2-án és 25-én, a XI. B-sek június 7–9. között, a XI. C-sek pedig június 11-én, illetve június 14–15-én Major Zsolt budapest pszichológus és Rudolf Anna, a Csiky Gergely Főgimnázium iskolapszichológusa, nevelési tanácsadója vezetésével napi 6 órán keresztül vesznek részt interaktív foglalkozásokon, beszélgetéseken, helyzetgyakorlatokon, önismereti és személyiségfejlesztő játékokon.

A tréning alapvető célja az, hogy a felnőttkor küszöbén álló diákok jobban megismerjék önmagukat, megtalálják a bennük rejlő tehetséget, és könnyebben eldönthessék, mire is lehetnek képesek az életben.

[Fotó: Ilona János]