„Itt a tavasz, fotózd le!” – Még egy napig!…

Rudolf Janka fotója (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad, V. B osztály)

Május 31-én, hétfőn éjfélkor jár le az „Itt a tavasz, fotózd le!” című fotópályázatunk beküldési határideje. Sok szép fotó érkezett már be, de hátha maradt még másnak is a tarsolyában. Aki eddig várt, most már ne várjon. Küldje be a tavaszi fotóját, fotóit, ha vannak, s ha nincsenek, akkor gyorsan készítsen néhányat, amíg nem késő. Ha beküldi őket, akkor nyerhet velük, lájkdíjat (bár erre most már elég kevés ideje maradt), szakmai díjat, netán mindkettőt. Többször írtunk már a pályázatról (például ITT), alább csak a legfontosabb tudnivalók, immár utoljára.

Milyen fotók jöhetnek? Tavaszi fotók. Csakis saját termésből! Egy rövid leírással, azaz a saját nevetekkel, osztályotok, iskolátok nevével, esetleg a fotók címével, helyszínével, s akár egy néhány mondatos kísérő szöveggel kiegészítve.

Kiktől? Az aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló V–VIII-os diákoktól, illetve a Csiky Gergely Főgimnázium IX–XII. osztályos diákjai részéről.

Mivel fotózhattok? Fénykézőgéppel, arra alkalmas mobiltelefonnal, táblagéppel, vagy bármi mással, amivel fényképezni lehet. (A teafőzővel nem lehet, kipróbáltam.)

Korábbi években készült saját fotókat is be lehet küldeni? Igen.

Hány fotót lehet beküldeni? Maximum 3-at.

Hová? A csikyfoto@yahoo.com email-címre.

Meddig? 2021. május 31., éjfélig.

De miért? Mert akkor mások is megcsodálhatják és lájkolhatják őket, ti pedig nyerhettek.

Milyen díjak várhatóak? Egy-egy közönségdíj jár majd a legtöbb szavazatot (lájkot) összegyűjtő két fotósnak (V–VIII., illetve IX–XII. osztályból), ezenkívül I., II. és III. díjat oszt ki a szakmai zsűri szintén mindkét korosztályban, ezenkívül a két legjobb fotós számára (az általános iskolás, illetve középiskolás kategóriából) egy-egy ingyenes tematikus fotózás is jár majd az Easy Studiónál. Szóval megéri.

A szakmai zsűri, amelynek tagjait még mindig nem áruljuk el, már várva várja, hogy munkába lendüljön, mérlegeljen, egyeztessen, vitatkozzon, majd döntésre jusson. Ne hagyjuk hát munka nélkül őket!

A beküldött fotókat IDE kattintva tekinthetjük meg.

Apropó! Pipacsokat eddig senki sem küldött! Hát hogy lehet ez? Pedig Aradon, a Hármas-sziget közelében egész pipacsmezők virítanak az ösvények mellett. És vidéken is bőven találunk ilyet, ez biztos. Reggeli vagy esti ellenfényben csodálatos képeket lehet róluk készíteni, és már meg is van a díjnyertes alkotás! Szóval, mire vártok, kedves diákok? 😊