Magyar találmányok – mini-kiállítás a Csikyben

magyar_talalmanyok_sav

„…büszke nemzet a magyar, hangzik el gyakorta és joggal!!!…” – állapították meg a Csiky Gergely Főgimnázium VIII. A és VIII. B osztályos diákjai, miután sikerült közösen összehoznunk a Hungarian inventions vagyis Magyar találmányok nevű mini-kiállítást az iskola régi és új épületét összekötő folyosón. 

Valóban büszke nemzet lehetünk! Büszkeségre adhat okot történelmi múltunk és csodálatos anyanyelvünk, híres a gasztronómiánk és világhírűek boraink, méltán lehetünk büszkék élsportolóinkra, de talán világszerte legismertebbek a feltalálóink és az általuk megalkotott hasznos találmányok.

Több mint 70 magyar találmány közül választhattak a nyolcadikosok kedvük szerint, míg végül a mini-kiállítás az általuk legérdekesebbnek tartott találmányokat mutatja be, saját kreativitásuk hozzáadásával. Így kapott helyett a kiállított tárgyak között többek között a C-vitamin, a gyufa, a Rubik-kocka, a szódavíz, a művér, a hologram, a színes televízió, a kezdetleges floppy-lemez, illetve a golyóstoll. Ezek közül számos találmány megalkotóját Nobel-díjjal jutalmazták.

Habár a kiállítás elsődleges célja az volt, hogy a héten az ERASMUS+ projekt keretén belül nálunk vendégeskedő külföldi partneriskolák képviselői is bepillantást nyerhessenek diákjaink kreativitást és tanulni vágyást igénylő tevékenységeibe, állíthatom, hogy a feladatot nagy odaadással, lelkesedéssel végző nyolcadikosokra mi is büszkék lehetünk, méltán. Köszönet és gratuláció nekik a munkával együtt eltöltött pillanatokért.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »