Kismatematikus és kisnyelvész versenyen voltunk Lakiteleken

lakitelek_2017_sav

A Szikszai László levelezős kismatematikus és kisnyelvész verseny döntőjét 2017. március 2-án tartották meg a Lakitelek Népfőiskolán. Ezen azok a magyarországi és határon túli harmadikos és negyedikes diákok vehettek részt, akik a levelezős verseny négy fordulójában a legtöbb pontot gyűjtötték. 

A Lakitelek Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete által szervezett versenyen iskolánkat a következő diákok képviselték: kismatematikusok – Budacsek Tímea, Major Éva (III. osztály), Nyári Tamás (IV. o.); kisnyelvészek – Szlauko Viviane, Kovács Bence, Szél Emese (III. o.), Rudolf Barnabás (IV. o.). A felsorolt diákok Cirják Izabella Márta, Bálint Erika Vanda és Kurunczi Enikő Magdolna tanítványai.

A versenyt megelőző napon indultunk. Útban Lakitelek felé megálltunk Szegeden, meglátogattuk a Vadasparkot, és bár zuhogott az eső, mi derűs hangulatban jártuk végig az ösvényeket, néztük végig a terráriumokat és akváriumokat. Lakitelekre érve, a verseny ünnepélyes megnyitóján vettünk részt, amit játékos program követett, késő délután pedig csobbanhattunk egyet az uszoda kellemesen langyos vizében. Másnap, a verseny után (hogy az eredményhirdetés előtti várakozást megkönnyítsük) játékkal töltöttük az időt, fenyőtobozt gyűjtöttünk és fociztunk a ragyogó napsütésben.

A program a díjkiosztóval zárult. Diákjaink sikerrel szerepeltek, a kismatematikusok versenyében Budacsek Tímea (Cirják Izabella Márta tanítványa) III. helyet, Nyári Tamás II. helyet, a kisnyelvészek versenyében pedig Rudolf Barnabás III. helyet ért el. (Utóbbiak Kurunczi Enikő Magdolna tanítványai.) Senki sem tért haza üres kézzel, mindenki kapott részvételi oklevelet és ajándék könyvet.

Hálás köszönet a szervezőknek és mindazoknak akik lehetővé tették, hogy Lakitelken versenyezhettünk.

« A 2 »