Helyesíró verseny Lakitelken

lakitelek_helyesiro_verseny_kisebbA Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a Lakitelek Népfőiskola közösen szervezte meg idén is, november 13-án a Tollas Tibor helyesíró versenyt a harmadik és a negyedik osztályosok számára. Iskolánkat három harmadikos – Bíró Mátyás, Rudolf Janka Naómi, Teleky Zsombor – és hat negyedikes – Anghel Orsolya, Bodea Róbert Sebestyén, Gali Anita Andreea, László Ferenc Tamás, Tapasztó-Gujdár Péter, Veres Zsombor – képviselte Khell Jolán tanító kíséretében. 

   Tovább…

Kisnyelvészek és kismatematikusok versenye

kisnyelveszek_sav

A Lakitelek Népfőiskola és a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete a 2017–2018-as tanévben ismét meghirdette a 4 levelezős fordulóból és döntőből álló anyanyelvi versenyt harmadik és negyedik osztályos diákok számára. 

   Tovább…

Két első hely a „Ki mit tud?” versenyen, Lakitelken

kimittud_lakitelek_sav

Április 6-án került sor Lakitelken a „Ki mit tud?” versenyre, amelyre iskolánkból 8 tanulóval neveztünk be. Három kategóriában indultunk: népdal, versmondás, rajz. A tanulókat a Kispacsirták kórusból választottuk ki, de van közöttük tehetséges versmondó is: Anghel Orsolya, Barta Karolina, Szabó Tamás Attila, Tapasztó-Gujdár Péter,Vida Roland (II. osztály, tanító Khell Jolán), Rudolf Janka Naomi, Vajdovics Jasmin Vivien, Vincze Lea (I. osztály, tanító Khell Levente). 

   Tovább…

Kismatematikus és kisnyelvész versenyen voltunk Lakiteleken

lakitelek_2017_sav

A Szikszai László levelezős kismatematikus és kisnyelvész verseny döntőjét 2017. március 2-án tartották meg a Lakitelek Népfőiskolán. Ezen azok a magyarországi és határon túli harmadikos és negyedikes diákok vehettek részt, akik a levelezős verseny négy fordulójában a legtöbb pontot gyűjtötték. 

   Tovább…

Helyesíró verseny Lakiteleken

tollas_tibor_lakitelek_sav

A Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csapatverseny döntőjét idén november 15-én tartották meg Magyarországon a Lakiteleki Népfőiskolán. Ezen a versenyen III. és IV. osztályos tanulók vehettek részt. Egy tollbamondást írtak és egy Csíkos Éva által összeállított feladatsort oldottak meg, mindent a helyesen írás jegyében. 

   Tovább…

Csikysek az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián

honismereti_akademiaA Honismereti Szövetség immár XXI. alkalommal rendezte meg az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémiát Lakitelken, az ottani Népfőiskolán. Olasz Angéla nyug. történelemtanár felkészítésével és kíséretében Bíró Endre és Godó Ákos (X. C) képviselte iskolánkat a rendezvényen.

November 2-án, szerda reggel indultunk útnak Lakitelek felé, a kárpát-medencei régiókból érkező más diákokkal együtt. Az első napon érdekfeszítő előadásokat hallgattunk meg a magyar mondavilággal és mondagyűjtéssel kapcsolatban, vacsora után pedig egy nem mindennapi ismerkedési játékban vehettünk részt, amelyhez felkészítő tanáraink is csatlakoztak. 

   Tovább…

Lakitelek sokadszor

lakitelek_tollas_tibor-1 Mint sok éve már, idén is benevezhettük gyermekeinket különféle tantárgyversenyekre a Lakitelek Népfőiskola jóvoltából. Október 18-án zajlott le a Tollas Tibor helyesíró egyéni- és csoportverseny, melyre iskolánkból 8 harmadikos és negyedikes tanuló vett részt. Az egyéni verseny eredményeként a negyedikes Rákóczi Rebeka teljesített a legjobban, de mert negyedik helyezést nem osztottak… Csoportversenyben viszont az Adjudeanu Vivienne Orsolya, Borbély Hunor Attila és Tóth Tibor Richárd összetételű csapat a III. lett. Ők oklevelet és értékes jutalomkönyveket kaptak. (A részletes eredményekért kattintsunk ide.) Tapasztalatot és egy csodás másfél napot teljes ellátással viszont mindenki nyert, amiért köszönet illeti a szervező Népfőiskola csapatát Pálinkó Gyuláné elnök asszonnyal az élen, valamint az iskolánk Szülői Bizottságát az útiköltség egy részének fedezéséért.