Helyesíró verseny Lakiteleken

[Fotó: Almási Valéria]

November 23-án harmadikos és negyedikes kisdiákok utaztak a Lakitelek Népfőiskolára, a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete által szervezett Tollas Tibor Helyesíró egyéni- és csapatversenyre.

Megérkezésük után a 6 gyermek és kísérőik elfoglalták szálláshelyeiket, majd részt vettek a Nyelvi játékok című szórakoztató, ismerkedős programon. Vacsora után még birtokba vették az uszoda beltéri és kültéri medencéit.

Másnap délelőtt került sor a versenyre, mely során tollbamondást írt és feladatsort oldott meg a 43 résztvevő. Délben már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. A harmadikosok mezőnyében taroltak a Csiky Gergely Főgimnázium tanulói, hisz mind a három dobogós helyet ők foglalhatták el: Balog-Baumann Odett I. díjban részesült, Tankó Dóra II. helyezést ért el, Boros Hanna-Zselyke pedig a III. helyet érdemelte ki. Csapatban is az előkelő III. helyen végeztek.

Negyedikeseink – Tar Nándor, Szabó Eszter (tanítójuk Bálint Erika Vanda) és Horváth Szilvia (tanítója Viszhányó Aranka) – is kiválóan helytálltak, hiszen csak hajszál választotta el őket a dobogós helyektől.

Mindannyiuknak szívből gratulálunk!

« A 2 »