Intris Mikulás

Most is, mint minden évben eljött december 5-e, vagyis Mikulás napja. Nem csak a kicsik, hanem mi is gyermeki boldogsággal vártuk a Mikulást. Lehet, hogy ezt a szokást sosem nőjük ki, mindig csillogó szemmel fogjuk várni az öreg puttonyost, aki megörvendeztet egy kis ajándékkal.

Na de térjünk vissza Aradra, a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának a világába. Mikulás estéjén gyanútlanul feküdtünk le aludni, azzal a tudattal, hogy mi már nagyok vagyunk az ajándékhoz, ezért nem kapunk már semmit. Éjfél felé azonban furcsa zajok hallatszottak a bentlakás folyosóin. A „Mikulás” végül mégiscsak meglátogatott, Salamon Bernardo egyetemista (tavaly végzett csikys diák) személyében. Ez volt a bentlakók számára a meglepetés. Bernardo nem csak meglepetéssel, hanem két krampusszal (Bier Viktória és Hrabovszky Vivien) is érkezett, akik az ajándékok mellett puszikat is osztogattak.

A kapott ajándékoknak mindannyian örültünk, még a késői látogatás ellenére is. Sőt, örültünk, hogy két év kihagyás után újra felcsendülhetett a Mikulás „HO-HO-HÓ” kiáltása…