Javultak az érettségi eredményeink az óvások után

Július 12-én, pénteken délben tették közzé a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán 4-gyel növekedett a sikeres érettségizőink száma, így az átmeneteli arány 70,58 %, az idei végzősöké pedig 84,61 %. Országosan az érettségizők 78,2 %-a vizsgázott sikeresen, ez 1,8 %-os emelkedést jelent az óvás előtti eredményekhez viszonyítva.

   Tovább…

Nyolcadikosok felmérése – a végleges eredmények

Ma, július 9-én tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a nyolcadikos diákok országos felmérésének végleges, óvások utáni eredményeit. (A közzétett táblázatokon a vizsgázók adatai kódolt formában jelennek meg, a diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez.)

A Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikos diákjainak eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el. A Csiky Gergely Főgimnáziumban szervezett vizsgán vettek részt a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola nyolcadikosai is, az ő eredményeiket ITT találjuk meg. A zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola diákjainak eredményei ITT érhetőek el.

   Tovább…

Érettségi 2024 – eredmények

Ma, július 8-án, hétfő délelőtt posztolták a tanügyminisztérium honlapján a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg.

   Tovább…

Tehetséggondozós csikys tanulók eredményei

[Fotó: Rudolf Ágnes]

A 2023–2024-es tanévben az Arad megyei Tehetséggondozó Központ magyar nyelv és irodalom csoportjában 9 tanuló vett részt. A heti rendszerességgel tartott foglalkozások célja, hogy a diákok gyarapítsák/elmélyítsék tudásukat az adott szakterületeken, és különböző versenyeken részt véve bizonyítsák tudásukat, képességeiket.

   Tovább…

Újrahasznosításból jeles – eredményhirdetés

A Csiky Gergely Főgimnázium által az Újrahasznosító karaván országos projekt keretén belül meghirdetett versenyre számos kiemelkedő pályamunka érkezett Arad megyei iskolákból. Az aprólékos műgonddal elkészített kreatív alkotások azt bizonyítják, hogy a beérkezett művek alkotói jelest érdemelnek kreativitásból, kézügyességből, leleményességből. A meghirdetett verseny képzeletbeli dobogójára az alább felsorolt osztályok léphetnek.

   Tovább…

Arad megyei középiskolás diákok díjazása

Budacsek Tímeát (X. A), számos matematikaverseny díjazottját jutalmazza Barbócz Izabella, Arad megye főtanfelügyelő-helyettese és Tóthpál Renáta, kisebbségi tanfelügyelő [Fotó: Ilona János]

2024. június 18-án, kedden délben került sor azoknak az Arad megyei középiskolás diákoknak a díjazására, akik a 2023–2024-es tanév során kimagasló teljesítményt nyújtottak a Romániai Oktatási Minisztérium által támogatott versenyek megyei, illetve országos szakaszán.

   Tovább…

Ballagás 2024 – A díjazottak listája

Wieser Tibor-díjas, Bolyai Farkas-díjas, Réhon József-díjas, Böszörményi-díjas, és Országépítő-díjas diákok a Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek ballagásán, 2024. június 6-án [Fotó: Ilona János]

A 2024. június 6-i ballagáson a kulcsátadás és az iskola zászlajára való szalagkötés ünnepélyes pillanata után következett a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, illetve a közösségépítő tevékenységben résztvevő diákok jutalmazása. A nevesített díjakat az aradi Alma Mater Alapítvány, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatta.

   Tovább…

Természetbarát iskola

Gimnazista és licista versenyzők Páll Mária felkészítő tanárral [Fotó: Viszhányó Aranka]

A címben említett, a Román Madártani Egyesület által szervezett programban immár negyedik éve vesz részt iskolánk. Ebben az évben is teljesítettük a verseny szabályzatában kért tevékenységeket: télen etettük az itt telelő madarakat, színes matricák ablakra ragasztásával próbáltuk megakadályozni a madarak ablaknak való ütközését, darázsgarázst készítettünk, rajzversenyen vettünk részt, virágládákat ültettünk tele színes, nyári virágokkal, ünnepeltük a természetvédelemhez kötődő világnapokat stb.

   Tovább…