Egy céllövész bemutatkozása

Lészay Csaba a bal oldali képen az I. helyezettek között a bal oldalon, a jobb oldali képen pedig (szintén a dobogó legmagasabb fokán) a jobb oldalon látható

Lészay Csaba vagyok, a XI. A osztály tanulója, és az én sportágam a céllövészet. Az Aradi Városi Sportklub leigazolt sportolója vagyok immár 4 éve.

Azért választottam ezt a sportot, mivel nem csupán a fizikai felkészültségen, hanem elsősorban a fejben való ottléten múlik a jó helyezés egy versenyen. Eddig számos versenyen vettem részt, egyéniben romániai bajnok lettem, a csapattal pedig szinte mindig megszereztük az első helyet.

Egy karatés bemutatása

Détári Dominic (balról az első), iskolánk XI. C osztályos karatésa

2021. június 5-én Aninán rendezték meg az Anina csillagai elnevezésű karate versenyt. Détári Dominic, iskolánk XI. C osztályos tanulója két versenyszámban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott és első helyezést ért el.

Dominic az évek során számos országos bajnokságon és nemzetközi versenyen vett részt. Két világbajnokságon, Belgrádban, illetve Pozsonyban is ötödik helyezést sikerült elérnie. Európa bajnokságokon egy első és egy második helyezést ért el a román nemzeti csapattal. A Nemzeti Bajnokságon második helyezett lett.

Több mint száz más éremmel is büszkélkedhet kisebb versenyekről. Idén, május végén a fekete övet is sikerült megszereznie, 13 év sportolás után.

Gratulálunk, Dominic és további sok sikert kívánunk!

« A 2 »

Egy birkózó bemutatkozása

A 2018-as tuzlai birkózóversenyen első helyezést sikerült elérni

Miklós Ádám vagyok, a X. A osztály tanulója és az én sportágam a birkózás. A CS Glogovăț 2010 csapatot képviselem már 6 éve.

Eddigi eredményeim:

  • Nemzetközi verseny Tuzlában (Bosznia-Hercegovina), 2018 – I. hely
  • Darko Nisavic nemzetközi emlékverseny Zrenjaninban (Szerbia) – III. hely (2016), II. hely (2017), I. hely (2018)
  • Nemzetközi verseny Kalampakában (Görögország), 2018-ban – I. hely
  • Csaba Ferenc nemzetközi emlékverseny 2018-ban – II. hely
  • Országos bajnokság Oneștiban, 2018-ban – II. hely
  • Nemzetközi verseny Dunaszerdahelyen (Szlovákia), 2017-ben – III. hely

Egy mazsorett bemutatkozása

2012 óta versenyszerűen űzöm a mazsorettet, illetve a twirling sportágat az aradi C.S. Mistral sportegyesületnél. Az évek során számos országos bajnokságon és nemzetközi versenyen vettem részt, többek között két Európa Bajnokságon is, 2018-ban és 2019-ben.  

Az egyéni versenyszámaimban sokszor sikerült első helyezést elértem. A Szolnok Open országos mazsorettversenyen (2018 február 24.), az Aradon megrendezett Dancing Europe országos bajnokságon (2018 május 19.) és a Feria Dansului országos bajnokságon, Nagyváradon (2019 december 14.) is az élen végeztem.

Az utóbbi években több ezüstéremre is szert tettem, úgy egyéniben mint csapat versenyszámokban is. A Subotica Grand Prix-ről (Nemzetközi verseny, 2018 április 21–22.) két ezüstéremmel távozhattam, továbbá a Domaszék Open Nemzetközi Mazsorettversenyen is második helyezést értem el (2019 március 09.).  2019-ben ismét sor került az aradi Dancing Europe országos bajnokságra, ahol második helyezést sikerült elérnem.

2018-ban a Dancing Europe országos bajnokságon különdíjban részesültem, amelyet minden korosztályban annak a versenyzőnek adtak át, aki a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta.

Táncversenyen győztek Bukarestben

Kruzslitz Kyra és Horváth Jázmin (IX. C) első helyezést értek el a Bucharest Dance Festival nevű táncversenyen, a Doma Art X style csapat tagjaiként.

A versenyt június 18–20. között rendezték meg Bukarestben, a Snagov Palotában.

A győztes csapatot Dorian Cosma és Maura Cosma edzők készítették fel.

Tovább javultak az érettségi eredményeink az óvások nyomán

Július 9-én, pénteken, 13 órakor közzétették a 2021-es érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán 5-tel több, tehát 43 sikeres érettségizőnk van a vizsgasorozatra beiratkozott és azon megjelent 55 diák közül, s ez 78,18 %-os átmeneteli arányt jelent. Mivel mind az 5 új átmenő idei végzős diákunk, így az 50 idei végzős közül a 43 sikeres vizsgázó már 86,00 %-ot, tehát jóval több, mint a diákok négyötödét jelenti.

   Tovább…

A tavalyinál jobb érettségi eredmények, az óvások előtt

Július 5-én, hétfő délelőtt tették közzé a tanügyminisztérium honlapján a 2021-es érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok képességfelmérőjéhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg.

   Tovább…

Végleges eredmények a nyolcadikosok képességfelmérőjén

Ahogy azt korábbi bejegyzésünkben jeleztük, ma, július 4-én, délelőtt tették közzé a tanügyminisztérium honlapján – evaluare.edu.ro – a nyolcadikos diákok idei képességfelmérőjének óvások utáni végleges eredményeit. A Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikos diákjainak eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT érhető el.

   Tovább…