Javultak az érettségi eredményeink az óvások után

Július 12-én, pénteken délben tették közzé a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán 4-gyel növekedett a sikeres érettségizőink száma, így az átmeneteli arány 70,58 %, az idei végzősöké pedig 84,61 %. Országosan az érettségizők 78,2 %-a vizsgázott sikeresen, ez 1,8 %-os emelkedést jelent az óvás előtti eredményekhez viszonyítva.

   Tovább…

Érettségi 2024 – eredmények

Ma, július 8-án, hétfő délelőtt posztolták a tanügyminisztérium honlapján a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg.

   Tovább…

Pótvizsgások, figyelem!

Július 8-án, 15-én és 16-án zajlanak az idei pótvizsgák minden évfolyam (V–VIII., illetve IX–XII. osztályosok) számára, az alábbi beosztás szerint.

  • Július 8., hétfő: Román nyelv és irodalom, Informatika
  • Július 15., hétfő: Matematika
  • Július 16., kedd: Magyar nyelv és irodalom

Minden pótvizsga reggel 9 órakor kezdődik.

Érettségi – az óvásokkal kapcsolatos információk

Az idei érettségi nyári vizsgasorozatának óvások előtti eredményei július 8-án, hétfőn, legkésőbb 12 óráig fognak megjelenni EZEN a linken. A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez.

Az érettségi központtól kapott értesítés alapján az esetleges óvásokat július 8-án, hétfőn 12:00 és 18:00 óra között lehet benyújtani a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve online, a következő email-címen: contestatiicsikybac2024@gmail.com. Az ehhez szükséges formanyomtatvány INNEN tölthető le.

   Tovább…

Nyolcadikosok országos felmérése – az óvásokkal kapcsolatos információk

A nyolcadik osztályos diákok idei képességvizsgájának óvások előtti eredményei ma, július 3-án, szerdán, legkésőbb 14 óráig fognak megjelenni EZEN a linken. 2020 óta az eredmények nem névre szólóan, hanem kódolt formában jelennek meg. A diákok a vizsgán megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A csikysek eredményeit tartalmazó lista a Tanügyminisztérium által közzétett adatokkal ITT lesz elérhető. 

Az esetleges óvásokat július 3-án szerdán 16:00 és 19:00 óra között a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve július 4-én, csütörtökön, 8:00 és 12:00 óra között az iskola bentlakásában (Ceaikovski utca 37-38 szám) lehet benyújtani.

   Tovább…

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai (a képről, betegség miatt, Dunai Márk hiányzik) [Fotó: Ilona János]

Az elmúlt héten lezajlott számítástechnika érettségi (azaz, hivatalos nevén, a digitális készségek felmérése) alól mentesültek azok a végzős csikysek, akik idén tavasszal sikeresen vettek részt az ECDL-vizsgasorozatban, vagyis sikerrel megszerezték az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (European Computer Driving Licence).

   Tovább…

Kedden kezdődik a nyolcadikosok országos felmérése

Június 25-én, kedden a román nyelv és irodalom írásbeli próbával kezdődik a nyolcadikosok idei országos felmérése. Ezen iskolánkban a Csiky Gergely Főgimnázium, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, és a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai vesznek részt. Június 27-én, csütörtökön matematikából, 28-án, pénteken pedig magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról.

   Tovább…