Javultak az érettségi eredményeink az óvások után

Július 12-én, pénteken délben tették közzé a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának végleges eredményeit. Az óvások elbírálása nyomán 4-gyel növekedett a sikeres érettségizőink száma, így az átmeneteli arány 70,58 %, az idei végzősöké pedig 84,61 %. Országosan az érettségizők 78,2 %-a vizsgázott sikeresen, ez 1,8 %-os emelkedést jelent az óvás előtti eredményekhez viszonyítva.

   Tovább…

Érettségi 2024 – eredmények

Ma, július 8-án, hétfő délelőtt posztolták a tanügyminisztérium honlapján a 2024-es érettségi nyári vizsgasorozatának eredményeit, s ezzel egyidőben az iskolákban is kifüggesztették azokat. A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez. A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg.

   Tovább…

Érettségi – az óvásokkal kapcsolatos információk

Az idei érettségi nyári vizsgasorozatának óvások előtti eredményei július 8-án, hétfőn, legkésőbb 12 óráig fognak megjelenni EZEN a linken. A nyolcadikosok országos felméréséhez hasonlóan, a vizsgázó diákok az általuk megkapott kódok alapján férhetnek hozzá eredményeikhez.

Az érettségi központtól kapott értesítés alapján az esetleges óvásokat július 8-án, hétfőn 12:00 és 18:00 óra között lehet benyújtani a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve online, a következő email-címen: contestatiicsikybac2024@gmail.com. Az ehhez szükséges formanyomtatvány INNEN tölthető le.

   Tovább…

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai (a képről, betegség miatt, Dunai Márk hiányzik) [Fotó: Ilona János]

Az elmúlt héten lezajlott számítástechnika érettségi (azaz, hivatalos nevén, a digitális készségek felmérése) alól mentesültek azok a végzős csikysek, akik idén tavasszal sikeresen vettek részt az ECDL-vizsgasorozatban, vagyis sikerrel megszerezték az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (European Computer Driving Licence).

   Tovább…

Hétfőn kezdődik az idei érettségi

Június 17-én, hétfőn az „A” próbával, azaz a román szóbelivel kezdetét veszi az idei érettségi. Szerdán (június 19.) már a „B” próba, azaz a magyar szóbeli, csütörtökön és pénteken (június 20–21.) a digitális készségek felmérése („D” próba), majd június 25–26-án az idegen nyelvi készségek felmérése („C” próba) következik. Július 1–5. között az írásbeli próbákra kerül sor, ezúttal újra nálunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban, amely idén vizsgaközpontként működik.

   Tovább…