Két első hely a „Ki mit tud?” versenyen, Lakitelken

kimittud_lakitelek_sav

Április 6-án került sor Lakitelken a „Ki mit tud?” versenyre, amelyre iskolánkból 8 tanulóval neveztünk be. Három kategóriában indultunk: népdal, versmondás, rajz. A tanulókat a Kispacsirták kórusból választottuk ki, de van közöttük tehetséges versmondó is: Anghel Orsolya, Barta Karolina, Szabó Tamás Attila, Tapasztó-Gujdár Péter,Vida Roland (II. osztály, tanító Khell Jolán), Rudolf Janka Naomi, Vajdovics Jasmin Vivien, Vincze Lea (I. osztály, tanító Khell Levente). 

A verseny előtti napon érkeztünk Lakitelekre, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. A hivatalos megnyitó után, amelyen a szervezők köszöntöttek bennünket, uszodába mentünk, majd vacsora után a Lyra zenekar fergeteges hangulatú koncertjén vettünk részt, amely emlékezetes marad számunkra.

Másnap reggel izgatottan készültünk a versenyre, ahol sorsolással döntötték el a sorrendet. Összesen 49 produkció került sorra, az ötvenedik egy bábjáték volt, de az már versenyen kívül. Voltak szavalók, mesemondók, hangszeres produkciók, énekesek, táncosok változatos műfajokban. A verseny alatt folyamatosan rajzoltak is a diákok, hiszen rajznál is több kategóriában lehetett nevezni.

Először a Kispacsirták léptek színpadra (1-es sorszámmal). A műsor nagyon jól sikerült, fergeteges tapsot kaptak. Valamivel később került sorra Tapasztó-Gujdár Péter is, aki Kányádi Sándor Jó két ló szolgája című versét szavalta gyönyörűen. A hatalmas taps itt sem maradt el.

Végignéztük a többieket is és bizony, el kellett ismernünk, hogy nagyon színvonalas versenyszámokat láthattunk.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, amelyre megérkezett dr. Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke is, hogy személyesen adja át a jutalmat a díjazottaknak.

Rajzolóink oklevelet és könyvjutalmat kaptak, szavalónk,Tapasztó-Gujdár Péter pedig I. díjat nyert! Öröm volt látni a csapat örömét. Az énekeseknél a zsűri nem osztotta ki a III. díjat, hogy két első díjat adhasson, amelyből az egyik a Kispacsirtáké lett. Határtalan volt az örömünk. Minden gyermek értékes könyvjutalomban részesült és szép oklevelet is kapott.

A hatalmas felújítások alatt levő Lakitelki Népfőiskola visszavárja versenyzőit! Ezekkel a gondolatokkal búcsúztak a szervezők, akiknek köszönjük a szíves vendéglátást és azt, hogy részt vehettünk ezen a remekül megszervezett versenyen. A csoportot Khell Jolán és Khell Levente tanítók kísérték el a versenyre.

[Fotó: Khell Jolán, Khell Levente]

« A 2 »