Márciusban Aradra robogott az Európai Expressz

erasmus_aradon_sav

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, március 6. és 10. között került sor a The European Express: Everybody on Board! című Erasmus+ projekt ötödik találkozójára, melynek helyszíne a Csiky Gergely Főgimnázium volt. A projekt célja a többszörös intelligencia fejlesztése a tanulóknál, illetve a több sikerélményt nyújtó pozitív pedagógia alkalmazása. 

A projektben öt ország vesz részt: Franciaország, Törökország, Észtország, Görögország és Románia. Aradra is ezekből az országokból jöttek a pedagógusok. Az érkezésüket követő napon, kedd délelőtt került sor a hivatalos megnyitóra iskolánk dísztermében, délután pedig a projekttel kapcsolatos megbeszélések folytatódtak, a további célokról, a következő s egyben utolsó találkozóig hátralévő feladatokról. A projekt résztvevői aznap a városházára is ellátogattak, ahol Bognár Levente, Arad alpolgármestere fogadta őket és a Ferdinánd teremben városunk történetéről tartott rövid expozét.

A szerdai nap első felében iskolánk épületét mutattuk be, majd két tanórán vettek részt vendégeink: a Kurunczi Enikő és Bálint Erika tanítónők által tartott közös tevékenységen (III. és IV. osztályosokkal), illetve Fekete Karolina angoltanár óráján, az V. osztályban. Mindkét tevékenységet a többszörös intelligencia módszerével valósították meg. A déli órákban vendégeink ellátogattak a Kincskereső óvodába is. Március 8. lévén, aznap délután nőnapi ünnepséget is szerveztünk a pécskai Taverna étteremben, amelyen iskolánk tanári karának jelentős része együtt ünnepelt a külföldi pedagógusokkal. Hasas Paul tanár úr vezetésével különböző ismerkedő és szórakoztató játékok tették színesebbé a délutánt.

Csütörtökön, néhány óra utazást követően vendégeink Vajdahunyad és Déva várát látogatták meg Tóthpál Renáta igazgató-helyettes, illetve Fekete Karolina, Hevesi Éva és Rudolf Anna tanárnők kíséretében. Az estét és egyben az Erasmus-hetet is közös búcsúvacsorával zártuk a Tulipán könyvesboltban, ahol minden vendég egy kis ajándékot és részvételi oklevelet kapott, amelyet Dr. Muntean Tibor, iskolánk igazgatója és Tóthpál Renáta igazgató-helyettes, e projekt vezetője adott át.

[Fotó: Tóthpál Renáta]

« A 3 »