Magyarságtörténeti tantárgyverseny

toriverseny_sav

Az elmúlt hétvége sem múlhatott el tantárgyverseny nélkül a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Mégpedig olyannal, amelyre idén először kerülhetett sor! Szombaton rendeztük meg a magyarságtörténeti olimpia megyei szakaszát, melyen azok a hatodikos és hetedikes tanulók vehettek részt, akik a törzsanyag részeként tanulmányozzák a Romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai elnevezésű tantárgyat. 

Az Aradi Szabadság-szobor Egyesület nagylelkű támogatásával lebonyolított megmérettetésen összesen kilenc kéttagú csapat vett részt a következő tanintézetekből: aradi Csiky Gergely Főgimnázium (Diel Eduárd és Komori Viktória, illetve Csapó Dávid és Mezei Dávid), kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola (Almási Eszter és Straub Dorottya – felkészítő tanár Almási Gábor), nagyzerindi Tabajdi Károly Általános Iskola (Dome Martin és Katai Tímea, illetve Herman Henrietta és Pap Júlia – felkészítő tanár Molnár Andrea), Pécskai 2-es számú Általános Iskola (Bede Alexander és Veres Bencze – felkészítő tanár Stoicovici Anita), simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola (Bondár Balázs és Takó Viktor, illetve Csák Péter Szilveszter és Szabó Viktória – felkészítő tanár Tóth Ibolya), zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola (Jamboc Dániel és Szabó Sára – felkészítő tanár Lehoczky Attila).

A Csíkszeredában április 20–22. között megrendezésre kerülő országos szakaszra a Csiky Gergely Főgimnázium fentebb felsorolt két csapata jutott tovább: a hatodik osztályból Diel Eduárd és Komori Viktória, a hetedikből pedig Csapó Dávid és Mezei Dávid (felkészítő tanáruk Muntean Tibor). Gratulálunk nekik és a további versenyekhez is sok sikert és hasonlóan szép eredményeket kívánunk!