Erasmusos műhelymunka Olaszországban

2024. április 15–19. között az olaszországi Gioia del Colle városkában került sor a KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES (2022-2-RO01-KA210-SCH- 000095962) címet viselő Erasmus+ pályázatunk harmadik nemzetközi műhelyfoglalkozására az I.I.S.S. Licei Canudo-Marone- ITI Galilei iskolában.

Partneriskoláinkból, azaz a törökországi Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi iskolából, valamint a medasi Agrupamento de Escolas À Beira Douro tanintézményből négy-négy tanár vett részt. Iskolánk képviseletében Erdei Emese, Rudolf Ágnes, Bálint Erika és Czeglédi Csilla vettek részt a foglalkozásokon, melyeket az olasz partneriskola tanárai tartottak.

Az iskola igazgatója nagy szeretettel köszöntött bennünket, majd megtekintettük az iskolát, a tanári szobát, a könyvtárat, sőt arra is alkalom nyílt, hogy beüljünk egy tanórára.

A műhelymunka során részben tanárok, részben pedig diákok mutatták be azokat a felületeket és alkalmazásokat, melyeket a mindennapi tanításban/tanulásban használnak. Ezek főként a mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazások voltak. Az ötnapos foglalkozás alatt megismertük és kipróbálhattuk a következő felületeket/eszközöket: Twee.com, Character.ai, Gamma App, MagicSchool.ai, WeSchool, Desmos, Vidnoz.

Délutánonként a program befejezése után felfedeztük Gioia del Colle csodálatos kastélyát és épületeit, ellátogattunk Materába, valamint megcsodáltuk Monopoli, Polignano a Mare és Lecce építészeti és természeti értékeit.

Hazatérve Olaszországból diákjainkkal is kipróbáltuk az újonnan megismert alkalmazásokat, valamint a május 15-én megtartott tantestületi gyűlésen a kollégáknak is beszámoltunk tapasztalatainkról.

Projektünk utolsó műhelymunkájára szeptemberben kerül sor, mégpedig iskolánkban.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .