Hepehupás ballagás

[Fotó: Ilona János]

A negyedik osztályosok ünnepsége zárta június 18-án, kedden a ballagások sorozatát a Csiky Gergely Főgimnáziumban. A verőfényes reggelen a végzős elemistákat iskolánk vezetősége mellett a harmadikos diákok búcsúztatták teli tarisznyával, virággal, verssel, énekkel.

   Tovább…

Arad megyei középiskolás diákok díjazása

Budacsek Tímeát (X. A), számos matematikaverseny díjazottját jutalmazza Barbócz Izabella, Arad megye főtanfelügyelő-helyettese és Tóthpál Renáta, kisebbségi tanfelügyelő [Fotó: Ilona János]

2024. június 18-án, kedden délben került sor azoknak az Arad megyei középiskolás diákoknak a díjazására, akik a 2023–2024-es tanév során kimagasló teljesítményt nyújtottak a Romániai Oktatási Minisztérium által támogatott versenyek megyei, illetve országos szakaszán.

   Tovább…

Egy felejthetetlen tábor!

Június kiváló hírekkel kezdődött az Arad megyei magyar gimnáziumokba járó diákok számára, mivel Menyházán, június 7. és 9. között a Csiky Gergely Főgimnázium idén is megszervezte azt a jutalomtábort, ahol vendégül látta mindazon VI. és VII. osztályos diákokat, akik a megye magyar iskoláiban kiváló eredményeket értek el, ebben a tanévben. A diákok (6 diák minden iskolából) Aradról, Pécskáról, Kisjenőről, Kisiratosról, Majláthfalváról, Zimándújfaluról, Ágyáról, Simonyfalváról és Zerindről jöttek egy-egy tanár kíséretében.

   Tovább…

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai

Az ECDL-jogosítvány friss birtokosai (a képről, betegség miatt, Dunai Márk hiányzik) [Fotó: Ilona János]

Az elmúlt héten lezajlott számítástechnika érettségi (azaz, hivatalos nevén, a digitális készségek felmérése) alól mentesültek azok a végzős csikysek, akik idén tavasszal sikeresen vettek részt az ECDL-vizsgasorozatban, vagyis sikerrel megszerezték az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (European Computer Driving Licence).

   Tovább…

Kedden kezdődik a nyolcadikosok országos felmérése

Június 25-én, kedden a román nyelv és irodalom írásbeli próbával kezdődik a nyolcadikosok idei országos felmérése. Ezen iskolánkban a Csiky Gergely Főgimnázium, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, és a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai vesznek részt. Június 27-én, csütörtökön matematikából, 28-án, pénteken pedig magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról.

   Tovább…