Kedden kezdődik a nyolcadikosok országos felmérése

Június 25-én, kedden a román nyelv és irodalom írásbeli próbával kezdődik a nyolcadikosok idei országos felmérése. Ezen iskolánkban a Csiky Gergely Főgimnázium, a kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, és a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai vesznek részt. Június 27-én, csütörtökön matematikából, 28-án, pénteken pedig magyar nyelv és irodalomból adnak számot tudásukról.

Mindhárom nap reggel 9 és 11 óra között zajlik a felmérés, a diákok 8:00 és 8:30 között érkezhetnek meg. Az írásbeli próbák a Csiky Gergely Főgimnázium új épületrészének U11-es, U12-es és U13-as termében (első emelet) zajlanak, a csomagok megőrzésére az első emeleti informatikalabor melletti 203-as terem áll rendelkezésre.

A nyolcadikos tanulók a 2021-ben bevezetett, 10-12 oldalas munkafüzetecskén dolgoznak, ami a tételsort is tartalmazza, s amelyet a próba végén le kell adni. Szükség esetén pótlapokat is lehet igényelni, amelyeket a felvigyázó tanárok a munkafüzethez csatolnak.

A tételek kidolgozására két óra áll a tanulók rendelkezésére, amelynek mérése azután kezdődik, hogy a füzet első oldalát mindenki kitöltötte a megfelelő adatokkal. (Erre körülbelül 15 perc jut.)

Azok a tanulók, akik nincsenek a teremben a tételek kiosztásakor, elvesztik a jogukat az aktuális felmérésen való részvételhez. Rosszullét esetén, amennyiben elhagyni kívánja a vizsgatermet, a diákot az egyik felvigyázó tanár kíséri a mosdóhoz és vissza.

A tanulók a tételek kidolgozásához kék színnel író tollat vagy golyóstollat, a rajzok és ábrák elkészítéséhez fekete ceruzát használhatnak. A matematika írásbeli próbán rajzeszközök használata is megengedett.

Az esetleges hibák kijavítását tantárgyanként egységesített módon lehet elvégezni. Ennek pontos menetét mindhárom napon elmagyarázzák a felvigyázó tanárok. A vizsgalapok számozását is a felvigyázó tanárok végzik el, a dolgozat beadásakor. Az utolsó három diák együtt hagyhatja el a vizsgatermet a dolgozatok beadásakor. A dolgozat beadásának megtagadását jegyzőkönyvben rögzítik, s ez a felmérésről való kizárást is jelenti.

A vizsgaterembe segédanyagokat (füzetet, könyvet, képlettárat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása az írásbeli próbáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket.

A felmérés időtartama alatt szigorúan tilos bármilyen segédanyag használata, ahogyan az egymás közötti beszélgetés és a másolás is! A teremben hangot és mozgóképet rögzítő webkamerák működnek. A felvételeket az Arad Megyei Tanfelügyelőség veszi át és ellenőrzi, a személyes adatok kezelésére vonatkozó 677/2001-es törvény (és utólagos kiegészítései) betartásával.

Az óvások előtti eredményeket július 3-án, szerdán függesztik ki. Az esetleges óvásokat ugyanazon a napon 16.00 és 19.00 óra között, illetve másnap, július 4-én 8.00 és 12.00 óra között lehet benyújtani, a végleges eredményeket pedig július 9-én, kedden függesztik ki. A kilencedik osztályba való beiratkozás a képességvizsgákon kapott jegyek két tizedes pontosságú számtani átlaga alapján történik. További információkat a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve a 0257-210002-es telefonszámon lehet igényelni.

Az írásbeli próbákon feladott tételeket és a hozzájuk tartozó javítókulcsot IDE kattintva érhetjük el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .