Ludas Matyi – Színpadon a Százszorszép

[Fotó: Ilona János]

Június 2-án, vasárnap délután a már megszokott helyen, az Aradi Kamaraszínház színpadán lépett fel a Százszorszép diákszínjátszó csoport. A Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadik osztályos diákjaiból álló csoport, Ujj Ágnes, nyugalmazott magyartanár irányításával Ludas Matyi történetéből készült variációkat mutatott be.

   Tovább…

Természetbarát iskola

Gimnazista és licista versenyzők Páll Mária felkészítő tanárral [Fotó: Viszhányó Aranka]

A címben említett, a Román Madártani Egyesület által szervezett programban immár negyedik éve vesz részt iskolánk. Ebben az évben is teljesítettük a verseny szabályzatában kért tevékenységeket: télen etettük az itt telelő madarakat, színes matricák ablakra ragasztásával próbáltuk megakadályozni a madarak ablaknak való ütközését, darázsgarázst készítettünk, rajzversenyen vettünk részt, virágládákat ültettünk tele színes, nyári virágokkal, ünnepeltük a természetvédelemhez kötődő világnapokat stb.

   Tovább…

Csütörtökön: BALLAGÁS!

Ballagási ünnepség 2023. május 31-én [Fotó: Ilona János]

Csütörtökön, 2024. június 6-án, 17 órakor kezdődik a Csiky Gergely Főgimnázium idei végzőseinek ballagása. Az ünnepségre az aradi Megbékélési Parkban kerül sor, amikor diákjaink átvonulnak a vén iskolából a Szabadság-szoborhoz.

A ballagási ünnepséget követően koncertre kerül sor, amelyen Dancs Annamari és Vastag Csaba lép fel. A szervezők – az Arad Megyei RMDSZ és a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége – szeretettel hívják és várják a szülőket, rokonokat, ismerősöket, hozzátartozókat. Ünnepeljünk együtt!