Ludas Matyi – Színpadon a Százszorszép

[Fotó: Ilona János]

Június 2-án, vasárnap délután a már megszokott helyen, az Aradi Kamaraszínház színpadán lépett fel a Százszorszép diákszínjátszó csoport. A Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadik osztályos diákjaiból álló csoport, Ujj Ágnes, nyugalmazott magyartanár irányításával Ludas Matyi történetéből készült variációkat mutatott be.

Minimális díszlet és kelléktár felhasználásával, elsősorban a diákszínészek által elmondott szövegekre, gesztusokra, a mozgásra és a háttérzenére építve bontakozott ki Ludas Matyi örökzöld története a nézőteret megtöltő szülők, nagyszülők, hozzátartozók, pedagógusok és diáktársak előtt. Érdekes megoldás volt, hogy Ludas Matyit ezúttal nem fiú, hanem lány (Andrei Jasmin) játszotta, igen talpraesetten, Döbrögi szerepét pedig az idősebb korosztályba tartozó Rudolf Barnabás (XI. A) alakította. További szereplők: Bartó Viktor, Bíró Vivien, Boar Emma, Deme Ervin, Derzsi Alexa, Diószeghi Nikolett, Dobos Maya, Drasztyl Veronika, Farkas Annamária, Farkas Emese, Godó Melinda, Halai Erik, Horváth Johanna, Kiss Cintia, Kiss Zita, Kurilla-Sebestyén Fruzsina, Mátyás Noémi, Ördög Jázmin, Páll Zita, Révész Ádám, Rudolf Janka, Schmak Sára, Szász Dániel, Teleky Zsombor, Vajdovics Jázmin, Vincze Lea.

Az előadás végén Ujj Ágnes köszönetet mondott a közreműködő pedagógusoknak, szülőknek és az Aradi Kamaraszínház alkalmazottainak a szervezésben és a technikai előkészítésben nyújtott segítségért.

Az előadást a Százszorszép csoport másnap, hétfő délelőtt a Csiky Gergely Főgimnázium elemi és általános osztályos diákjainak is bemutatta. Allábi fotóink is ekkor készültek.

« A 3 »