Százszorszép-előadás, újra

[Fotó: Ilona János]

Négy év után újra sikeres előadással jelentkezett a Százszorszép Gyermekszínpad. Június 11-én, vasárnap délután a már megszokott helyen, az Aradi Kamaraszínház színpadán lépett fel a Csiky Gergely Főgimnázium hetedik osztályos diákjaiból álló csoport, Ujj Ágnes, nyugalmazott magyartanár irányításával.

   Tovább…

20 éves a Százszorszép Gyermekszínpad

szazszorszep_20_sav

Játsszunk együtt, Mátyás király lustája, Hófekete és a hét törpince – e három darabbal lépett fel az immár 20 éve alakult Százszorszép gyermekszínpad általános iskolás diákokból verbuvált idei társulata Ujj Ágnes nyugalmazott magyartanár irányításával 2019. június 9-én, vasárnap, a Bábszínház épületében összegyűlt közönség előtt. 

   Tovább…

Ábelesz-kóbelesztől A kisködmönig – színpadon a Százszorszép!

szazszorszep_2018_sav

Június 3-án, vasárnap délután négy vidám mesejátékkal örvendeztette meg a Bábszínházban összegyűlt közönséget (szülőket, hozzátartozókat, pedagógusokat, ismerősöket) a Százszorszép Gyermekszínpad. 

   Tovább…

Vasárnap Százszorszép-bemutató: Toldi és Hócompóc bohócai

szazszorszep_2016_kis

A Százszorszép Gyermekszínpad idei bemutatója június 11-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Bábszínházban. Z. Németh István Hócompóc bohócai című színműveiből készített összeállítást, illetve a Toldit láthatjuk, amelyet Arany János műve alapján Várhídi Attila írt. 

   Tovább…

Öt mese és egy (százszor)szép előadás – Százszorszép 2015

Szazszorszep_2015_Sav

Június 7-én, vasárnap délután került sor a Kölcsey Színpad Százszorszép csoportjának idei előadására a Minorita Kultúrházban. A Csiky Gergely Főgimnázium V–VIII. osztályos tanulóinak Ujj Ágnes nyugalmazott magyartanár által instruált csoportjai négy népmesét, illetve egy Tamási Áron-mesét mutattak be a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönségnek. 

   Tovább…

Fellépett a Százszorszép a minorita kultúrházban

Szazszorszep_2014_sav

Június 8-án délután a minorita kultúrházban a Kölcsey Diákszínpad Százszorszép csoportja örvendeztette meg a lelkes közönséget. A zsúfolásig megtelt nézőtéren a fullasztó meleg ellenére is jó volt a hangulat. Folyamatos kacaj és taps kísérte a Csiky Gergely Főgimnázium 5–8. osztályos tanulóiból álló színjátszó csoport előadását.

Ujj Ágnes magyartanárnő rendezésében két színdarab került műsorra. Az 5–6. osztályosok előadásában a Mátyás király udvari bolondja című tréfás darab volt megtekinthető. Az ügyes kisdiákok előadásának sikerét fokozta, hogy a szereplők korhű ruhákban léptek színpadra és reneszánsz dallamra lejtették táncukat. Nemkülönben a díszlet is Mátyás udvarát idézte. A nyolcadikosok Bede Olga: Lemondott a bíró című darabját mutatták be, szintén nagy sikerrel. A néptánc betét, egy székely verbunkos és forgatós koreográfiája Sztankó Károly munkáját dicsérte. A dalcsoport felkészítésében Horváth Tünde zene tanárnő segédkezett.

A jelenlévőket az előadás után egy kis terülj-terülj asztalkám várta a fellépő diákok szüleinek jóvoltából.

Sok éve megszoktuk, hogy június elején az „Ági nénisek” fellépnek, színvonalasabbnál színvonalasabb produkciókkal. Reméljük, hogy ez jövőre is így lesz, hiszen ahogy Ági néni az előadás végén elmondta, jövőre jubilál: 50 éve lesz, hogy gyermekekkel foglalkozik.

Gratulálunk, Ági néni! Gratulálunk Százszorszép! Jövőre veletek ugyanitt!