20 éves a Százszorszép Gyermekszínpad

szazszorszep_20_sav

Játsszunk együtt, Mátyás király lustája, Hófekete és a hét törpince – e három darabbal lépett fel az immár 20 éve alakult Százszorszép gyermekszínpad általános iskolás diákokból verbuvált idei társulata Ujj Ágnes nyugalmazott magyartanár irányításával 2019. június 9-én, vasárnap, a Bábszínház épületében összegyűlt közönség előtt. 

   Tovább…

Ábelesz-kóbelesztől A kisködmönig – színpadon a Százszorszép!

szazszorszep_2018_sav

Június 3-án, vasárnap délután négy vidám mesejátékkal örvendeztette meg a Bábszínházban összegyűlt közönséget (szülőket, hozzátartozókat, pedagógusokat, ismerősöket) a Százszorszép Gyermekszínpad. 

   Tovább…

Vasárnap Százszorszép-bemutató: Toldi és Hócompóc bohócai

szazszorszep_2016_kis

A Százszorszép Gyermekszínpad idei bemutatója június 11-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a Bábszínházban. Z. Németh István Hócompóc bohócai című színműveiből készített összeállítást, illetve a Toldit láthatjuk, amelyet Arany János műve alapján Várhídi Attila írt. 

   Tovább…

Öt mese és egy (százszor)szép előadás – Százszorszép 2015

Szazszorszep_2015_Sav

Június 7-én, vasárnap délután került sor a Kölcsey Színpad Százszorszép csoportjának idei előadására a Minorita Kultúrházban. A Csiky Gergely Főgimnázium V–VIII. osztályos tanulóinak Ujj Ágnes nyugalmazott magyartanár által instruált csoportjai négy népmesét, illetve egy Tamási Áron-mesét mutattak be a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönségnek. 

   Tovább…

Fellépett a Százszorszép a minorita kultúrházban

Szazszorszep_2014_sav

Június 8-án délután a minorita kultúrházban a Kölcsey Diákszínpad Százszorszép csoportja örvendeztette meg a lelkes közönséget. A zsúfolásig megtelt nézőtéren a fullasztó meleg ellenére is jó volt a hangulat. Folyamatos kacaj és taps kísérte a Csiky Gergely Főgimnázium 5–8. osztályos tanulóiból álló színjátszó csoport előadását.

Ujj Ágnes magyartanárnő rendezésében két színdarab került műsorra. Az 5–6. osztályosok előadásában a Mátyás király udvari bolondja című tréfás darab volt megtekinthető. Az ügyes kisdiákok előadásának sikerét fokozta, hogy a szereplők korhű ruhákban léptek színpadra és reneszánsz dallamra lejtették táncukat. Nemkülönben a díszlet is Mátyás udvarát idézte. A nyolcadikosok Bede Olga: Lemondott a bíró című darabját mutatták be, szintén nagy sikerrel. A néptánc betét, egy székely verbunkos és forgatós koreográfiája Sztankó Károly munkáját dicsérte. A dalcsoport felkészítésében Horváth Tünde zene tanárnő segédkezett.

A jelenlévőket az előadás után egy kis terülj-terülj asztalkám várta a fellépő diákok szüleinek jóvoltából.

Sok éve megszoktuk, hogy június elején az „Ági nénisek” fellépnek, színvonalasabbnál színvonalasabb produkciókkal. Reméljük, hogy ez jövőre is így lesz, hiszen ahogy Ági néni az előadás végén elmondta, jövőre jubilál: 50 éve lesz, hogy gyermekekkel foglalkozik.

Gratulálunk, Ági néni! Gratulálunk Százszorszép! Jövőre veletek ugyanitt! 

Százszorszép-bemutató: Lázár Ervin meséi

szazszorszep_2013-1 Ismét elszáguldott egy év. Szinte hihetetlen, hogy már egy éve annak a számomra örökre emlékezetes előadásnak. Nem lehetett nem folytatnom. A gyerekek igénye a színjátszás iránt nem lanyhult. A Százszorszép megújult. Tíz vidám, ügyes, tehetséges ötödikes gyermek külön csoportot alkotott ebben a tanévben. Így vagyunk 37-en. Meg kell mondanom, számomra a legszívmelengetőbb, hogy a nagycsoport tagjai már öt, esetleg négy éve hűséges tagjai a Százszorszépnek. 2008-ban harmadikos-negyedikes apróságok voltak, amikor először léptek fel a Játsszunk együtt összeállításban. Ma már tessék csak megnézni őket, mekkorák és mire képesek.

Tehát ősszel a gyerekek igénye, valamint az én hajlandóságom újra találkozott, és ekkor megszületett bennem az ötlet, legyen ennek az évadnak a témája Lázár Ervin immár klasszikussá vált meseregénye, A négyszögletű kerek erdő. Történetei közül a három csoportnak valókat kiválasztottam, és nekiláttunk.

   Tovább…