Beiratkozás a Kincskereső Bölcsődébe és Óvodába

Gyermekek a Kincskereső Bölcsődében, játék közben

A Csiky Gergely Főgimnáziumhoz tartozó Kincskereső Bölcsőde és a Kincskereső Óvoda a 2024–2025-ös tanévben is szeretettel várja a leendő bölcsődés és óvodás gyermekeket.

A Kincskereső Bölcsőde, immár három éve, nagy szeretettel várja a legkisebbeket. A gyerekek családias környezetét nemcsak a jól felszerelt játszó- és alvószobák teszik lehetővé, hanem az ott dolgozó nevelők, dadusok és asszisztensek is. A játék mellett lehetőség nyílik a korosztálynak megfelelő közös mondókázásra, éneklésre és játékra, mindezekkel megkönnyítve, hogy idővel az óvodába lépés minél gördülékenyebben történjen. Családias hangulatban, a szülőkkel szoros kapcsolatot tartva igyekszünk részt venni a gyermekek személyiségfejlődésében.

A Kincskereső Óvoda is szeretettel várja mindazon szülők, gyermekek jelentkezését, akik a 2024–2025-ös tanévben részesei kívánnak lenni intézményünknek.

Óvodánkban három csoport működik, 2-2 óvónővel. A személyzethez tartozik még két dadus, egy asszisztens és, nem utolsó sorban, egy logopédus tanárnő is. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek örömmel járjanak nap mint nap az óvodába.

A játék, mely a gyermek életkori sajátosságának fő alkotója, a napi program központi eleme. A szabad foglalkozások mellett az óvónők által irányított tevékenységek során a gyermekek játékos módon új ismeretekre tesznek szert. Természetesen nem maradhatnak el a mindennapi, már rutinnak számító énekek, körjátékok, mondókák sem.

A Kincskereső Bölcsődébe és az Óvodába való beiratkozáshoz szükséges okmányok IDE kattintva érhetők el.

A beiratkozás első szakasza mindkét intézménybe 2024. május 27. és június 14. között zajlik, de a kérvények és dokumentumok leadási határideje május 31.

A második szakasz 2024. június 17–21. között következik, a még meglévő szabad helyekre.

« A 2 »

A Csikybe látogatott a Mikulás a manóival

2023. december 6-án iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. A X. osztályos tanulóink, akik másodállásban a Mikulás manói, segítettek a manógyárban összeállítani a csikys gyerekek csomagjait. Napok óta szorgoskodtak, hogy minél több ajándékkal lepjék meg őket.

   Tovább…

Bölcsődei nagycsoportosok búcsúja

Azok a magyar bölcsődések, akik jövőre már óvodába fognak járni, piknikezéssel búcsúztak el. Vidám közös játék a szülőkkel és sok éneklés – június 16-án, pénteken ezzel telt az utolsó bölcsődei napjuk. Minden gyermek megkapta az első kis batyuját, elköszönt az óvónőktől, a drága dadusoktól és az egészségügyi dolgozóktól, akik sok odaadással kísérték végig a kiscsillagokat. Így búcsúzott a bölcsődétől a Csillag csoport.

   Tovább…

Beiratkozás a Kincskereső Óvodába és a Kincskereső Bölcsődébe

[Fotó: Kincskereső Óvoda, Arad]

A Csiky Gergely Főgimnázium Kincskereső Óvodája és Kincskereső Bölcsődéje szeretettel várja ősszel az óvodás korú, illetve a bölcsődés gyermekeket. Óvodánkban napközis tevékenység folyik, ami azt jelenti, hogy reggeltől délután 17 óráig szakképzett pedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

   Tovább…

Nyílt nap a bölcsődében

Nyílt napot szervez a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatósága 2023. május 17-én, szerdán a bölcsődében. A leendő bölcsődés gyermekek és szüleik ekkor bepillantást nyerhetnek az intézmény mindennapjaiba, megismerhetik a személyzetet, a bölcsődei nevelés célját és lehetőségeit.

   Tovább…

Önkéntes munka a bölcsődében és a bentlakásban

[Fotó: Leib György]

Ha már megérkezett a tavasz, mindenki csak arra vár, hogy kimozduljon a természetbe, a kertjébe. Március 26-án, szombaton pár lelkes előkészítő osztályos apuka találkát adott az bölcsőde épülete előtt, hogy annak előterét megszépítsék. Felástuk, meggereblyéztük a talajt, majd egy részébe füvet vetettünk. A megmaradt gumi járólapokat is lehelyeztük, hogy a gyermekek ezen jöhessenek át az épületbe. A bölcsőde dadusai a héten virágokat ültetnek a járda mellé… Reméljük sokáig szép marad.

   Tovább…