A Kurutty országos döntője Aradon

kurutty_orszagos_arad_sav

Idén már 21. alkalommal rendezték meg ezt az elemi osztályos diákok által kedvelt általános műveltségi vetélkedőt. Tavaly az utolsó fordulót a Csiky Gergely Főgimnázium Párducok nevű csapata nyerte meg: Budacsek Tímea, Veres Zsombor, Kiss Cintia és Tamás Lőrinc, Almási Valéria tanító néni irányításával. Győzelmük nyomán a Kurutty idei országos szakaszára nálunk, a Csikyben kerülhetett sor május 18-án, szombaton. 

   Tovább…

Aradon a Kurutty országos szakasza

kurutty_2019_kicsiMivel 2018-ban az Almási Valéria tanító által felkészített csikys Párducok lettek az elsők a Kurutty általános műveltségi vetélkedőn, az idei verseny országos szakaszát nálunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban szervezik meg. Nem árt tehát felkészülni, hiszen május 17–19. között, péntektől vasárnapig nagy kuruttyolás várható Aradon. 

   Tovább…

Kalandok a nádtengeren, újratöltve

kurutty_masodik_fordulo_sav

Április 12-én a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében zöldhajú emberkék rohangáltak az improvizált nádasban. Mi történhetett? Nem, nem marslakók lepték el iskolánkat, hanem a Kurutty általános műveltségi vetélkedő második fordulójára készülődött 20 kisdiák iskolánkból, illetve 8 gyermek Zerindről. 

   Tovább…

Tavasz a nádtengeren – Kurutty, körzeti szakasz

kurutty_korzeti_szakasz_sav

A Kurutty általános műveltségi vetélkedő kiírásaiban igen kedvelt téma a vizes élőhelyek világa (állatok, növények, irodalmi alkotások, „vizes” nép- és gyermekdalok stb.). Idén sincs ez másként, Berg Judit négykötetes regényének első kötetét, a Tavasz a nádtengeren című könyvet olvassák végig a kis versenyzők. 

   Tovább…

A csikys Párducok lettek a 20. Kurutty általános műveltségi verseny országos győztesei

kurutty_donto_2018_sav

2011 után újra győzelmet aratott a Csiky Gergely Főgimnázium csapata a Kurutty általános műveltségi vetélkedő országos döntőjén. Az Almási Valéria tanító által felkészített Párducok csapat – Tamás Lőrinc (I. osztály), Kiss Cintia (II. o.), Veres Zsombor (III. o.), Budacsek Tímea (IV. B) – szoros küzdelemben szerezte meg a legtöbb pontot a Kovászna megyei Kézdialmáson rendezett versenyen. Hazatérésük után az ottani élményeikről kérdeztük a diákokat és a tanítónőt. 

   Tovább…

Hópárducok győzelme a Kurutty megyei szakaszán

Kurutty_megyei_donto_sav

Április 23-án, szombaton az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskolában szervezték meg a Kurutty általános műveltségi vetélkedő megyei szakaszát. Hat csapat versenyzett, „játszott a napsugárral”, kettő a zerindi Tabajdi Károly Általános Iskolából (Ebihalak, Koalák) és négy a Csiky Gergely Főgimnáziumból (Hópárducok, Tigrisek, Pumák, Farkasok). 

   Tovább…

Továbbjutók a szombati versenyekről

szombati_versenyeredmenyek_sav

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton délelőtt „verseny-nagyüzem” volt a Csikyben. Akkor szervezték meg a Kurutty Általános Műveltségi Vetélkedő körzeti szakaszát, a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszát, illetve az Ökumenikus Vallásolimpia megyei szakaszát is. Lássuk a végeredményeket. 

   Tovább…