Aradon a Kurutty országos szakasza

kurutty_2019_kicsiMivel 2018-ban az Almási Valéria tanító által felkészített csikys Párducok lettek az elsők a Kurutty általános műveltségi vetélkedőn, az idei verseny országos szakaszát nálunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban szervezik meg. Nem árt tehát felkészülni, hiszen május 17–19. között, péntektől vasárnapig nagy kuruttyolás várható Aradon. 

Péntek délután, a regisztrációt követően ismerkedéssel és kapcsolatteremtő játékokkal kezdődik a program, majd délután 6 órakor lesz az ünnepi megnyitó iskolánk Tóth Árpád termében. Maga a vetélkedő szombat délelőtt zajlik majd, szintén a díszteremben. Ebéd után dr. Muntean Tibor történelemtanár vezetésével városnéző sétára indulnak a kisdiákok és kísérőik, délután 5 órakor pedig ünnepi műsor kíséretében kerül sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására. Vasárnap a Jelen Házban elköltött reggeli után hazaindulnak a csapatok.

Az ország hét különböző pontjáról – Gyergyóremete, Kézdialmás, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Szatmár, és természetesen Arad – összesen 10 csapat fog versenyt kuruttyolni a Csiky  Gergely Főgimnázium, az Arad Megyei Tanfelügyelőség, a Romániai Tanügyminisztérium, a Kurutty OMT, az Aradi Kulturális Központ, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület által szervezett és támogatott vetélkedőn, amelynek részletesebb ismertetésére, természetesen, visszatérünk.