Amikor úgy sikerül minden, ahogy szeretted volna

Kicsi, de annál lelkesebb csapat indult el múlt péntek reggel az iskolánk udvaráról Csíkkarcfalvára, ahol május 10–12. között tartották meg a XXIV. Kurutty Műveltségi Vetélkedő országos szakaszát. A 4 tagból álló – Leib-Pálfi Sára (I. osztály), Lestyán-Fazekas Dominik (II. osztály), Revilák Regina (III. osztály), Tankó Dóra (IV. osztály) – Mesterek csapat el is határozta, hogy újra az Illyefalván megtartandó Napsugár táborba szeretnének eljutni (ugyanúgy, mint a múlt évben), mert az egy nagy élmény volt az akkori csapattagoknak.

Kicsit fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel érkeztünk meg Karcfalvára. Miután egy rövid, de annál érdekesebb látogatást tettünk a kisközség vártemplomában, visszatértünk a kultúrotthonba, az ünnepélyes megnyitóra. Egy kis (békás) kézművesség után el is foglaltuk helyünket a nézőtéren.

Sajnos, a döntőbe jutott 12 csapatból csak 7 volt jelen, mert betegség, illetve más versenyeken való részvétel miatt a többiek nem tudtak eljönni. Kurkó István, a Kurutty Alapítvány elnöke, és Antal Etelka tanító néni (főszervező) köszöntötte a vendégeket, majd sok sikert kívánva a csapatoknak jöhetett egy táncház a gyerekeknek, azután pedig minden gyermek elment a befogadó családokhoz a jól megérdemelt pihenésre.

Másnap reggel izgatottan vártuk a megmérettetést. Csapatunk egyből a mélyvízbe került, mert az 1-es sorszámot húzták a műhelylátogatás feladatnál, ahol Szénási Zsuzsa néni, zerindi mézeskalács műhelyét mutattuk be. Időközben zajlott a honismereti feladat is, de sorra vettük a többi feladatot is: idegen nyelv, művészetek, zene, cégérkészítés, matematika, anyanyelv. Négy órán át tartó kemény munkát követően A Székely Jégkorong Akadémia kollégiumában elfogyasztottuk ebédünket, majd állatos interaktív játékokkal szórakoztunk, jurtabemutatón vettünk részt.

A gyerekek már nagyon várták a délutáni díjkiosztást, ahol minden résztvevő csapatot, felkészítőt, szervezőt díjaztak, és megköszönték nekik a hosszú, nehéz, de annál érdekesebb munkát.

Kicsi csapatunk a legjobban teljesített az angol nyelvű színdarabban, a helytörténetben és az anyanyelvi ismeretekben, de összességében kevesebb mint egy ponttal lemaradva a II. helyen végeztünk… de a gyerekek ezt szerették volna elérni, mert a helyezést a június 3–7 között megszervezett illyefalvi táborral jutalmazták.

Külön megköszönjük Kézdi Imolának a színdarabban való felkészítést (a zsűri is megjegyezte, hogy ilyen színvonalas előadást rég láttak), az Aradi Kamaraszínháznak, amiért biztosították a mikrobuszt, és nem utolsó sorban iskolánk szülői bizottságának, amely utazásunk költségeinél segített.

Kellemes táborozást kívánok a gyerekeknek, és jövőre, a kolozsvári döntőről remélhetőleg ugyanilyen eredménnyel tér majd vissza a csikys csapat.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .