Egy éve pszichés túlélőmódban vagyunk… – Beszélgetés Rudolf Anna iskolapszichológussal, családterapeutával

Rudolf Anna iskolapszichológus, családterapeuta, gyógypedagógus
[Fotó: Ilona János]

Döbbenetes végiggondolni: az eltelt egy évben diákjaink többsége (a tavalyi és az idei végzősöket, illetve az elemista kisdiákokat kivéve) alig néhány hetet járt iskolába. Idejük nagy részét otthon töltötték, távol az iskolai nyüzsgéstől, távol az osztály- és iskolatársaiktól, tanáraiktól. Legközelebbi barátaikkal, rokonaikkal talán rendszeresen találkozhattak, a többiekkel viszont egyáltalán nem. Lazult, bizonyos mértékben le is épült a jól megszokott közösségi kapcsolatrendszerük, eltávolodtak társaiktól, ismerőseiktől, eltávolodtak mindattól, ami a megszokottat jelentette a járvány megjelenése előtt.

   Tovább…

Felemás zokni kihívás a Down-szindróma világnapján

Március 21-én nem csak a tavasz első napját ünnepeltük, hanem a Down-szindróma világnapját is. A kifejezés nem véletlen. Igen, ünnepeltük a sokszínűséget, az elfogadást, és a nyitottságot.

   Tovább…

Nyílt nap, idén virtuálisan

Leib György tanító bácsi és az előkészítősök 2016. szeptember 12-én, az akkori tanévnyitón [Fotó: Ilona János]

Kedves szülők, leendő iskolások!

A jelenlegi helyzet nem engedi meg, hogy a leendő iskolásokkal és szüleikkel a már megszokott Nyílt napon találkozzunk az iskolánkban. Ezért a Csiky Gergely Főgimnázium vezetősége és Leib György tanító bácsi 2021. március 23-án, kedden, 18 órától Zoomos megbeszélést tart az érdeklődő szülőknek, melybe az alábbi linken léphetnek be:

   Tovább…

Magyar állami kitüntetésben részesült Király Árpád és Szilvágyi Zsolt

Ft. és ns. Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános (b) és ft. Szilvágyi Zsolt püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébános az Alapkövek című könyv bemutatóján (szerző: Szilvágyi Zsolt), iskolánk dísztermében, 2015. december 19-én [Fotó: Ilona János]

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott.

   Tovább…

Közlemény

Az Egészségügyi Minisztérium és a Tanügyminisztérium által szombaton kiadott közös rendelet, illetve a tanfelügyelőségek számára kiküldött utasítások alapján, a Csiky Gergely Főgimnázium vezető tanácsa döntésének megfelelően a végzős osztályok diákjai holnaptól, 2021. március 9-től a következő csoportbontásban vesznek részt fizikailag az iskolai tanórákon:

   Tovább…

Mégsem változik a helyzet (legalábbis egyelőre)

Tisztelt szülők és kedves diákok!

Ennek az időszaknak a nehézségeit mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy nem egyik napról a másikra, hanem egyik pillanatról a másikra megváltozhat a helyzet.

Tegnap, pénteken közöltük a hírt, miszerint hétfőtől a végzős osztályok is (VIII., XII., XI. szakosztály) online folytatják a tanulást. Ugyanaznap, tehát pénteken késő este adták ki a 15/2021.03.05. számú minisztériumi határozatot, amelynek értelmében a végzős osztályok a piros forgatókönyv ideje alatt is az iskolában, fizikai jelenléttel folytathatják a tanulást. Egyedüli feltétel, hogy az adott településen a fertőzöttségi mutató ne haladja meg a 6 ezreléket, mert abban az esetben a karanténra vonatkozó rendelkezések lépnek érvénybe.

   Tovább…

Újra vörösben…

Tisztelt szülők és kedves diákok!

Megint változik a helyzet.

A tanfelügyelőség által ma, 2021. március 5-én közölt fertőzési arány 3,65 ezrelék. Az Egészségügyi Minisztérium és a Tanügyminisztérium által 2021. február 4-én kiadott határozat alapján ilyenkor az iskolai tanításban fizikailag csak az elemi osztályosok és az óvodások vesznek részt. Az V–XII. osztály diákjai (a végzősök is!) online folytatják a tanulmányaikat.

   Tovább…