Hogyan másképp?

Az Arad Megyei Főtanfelügyelőség és a Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete közös szervezésében került sor február 10-én a Csiky Gergely Főgimnáziumban a VIII. Hogyan másképp? című műhelykonferenciára.

Az RMGYE több mint 10 éve szervez hasonló konferenciákat pedagógusoknak. Ezeket a programokat az a felismerés inditotta el, hogy egyre több sajátos nevelési igényű gyermek kerül a többségi oktatási rendszerbe. A velük való foglalkozásra, az integrációs folyamat megvalósítására a jelen oktatási rendszer nem készíti fel a pedagógusokat. A gyakorlatias jellegű előadások és műhelymunkák keretén belül, a résztvevőknek lehetségük volt megismerni a tanulási zavar, az autizmus spektrumzavar, illetve a magatartászavarok jelenségét, ezek rövid- és hosszútávú hatását a személyiségfejlődésre, majd egy rendszerelvű szemléletből kiindulva módszertani javaslatokkal, eszközökkel és stratégiák ismertetésével kívánt segítséget nyújtani a pedagógusoknak.

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizenegy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .