Iskolába hívogató

A Csiky Gergely Főgimnázium idén ősszel újra tárt kapukkal, az itt tanító pedagógusok pedig tárt karokkal várják az előkészítő osztályos kisdiákokat. Hamarosan elkezdődik a beiratkozás. Minden család életében fontos időszak az, amikor a gyermek iskolába indul, hiszen szeretnénk, hogy gyermekünk a legjobb helyen legyen. Az iskola kiválasztásánal több szempontot is figyelembe kell vennünk, de a legfontosabb talán az, hogy a kisgyermek jól érezze magát, örömmel menjen iskolába, érezze azt, hogy egy közösség része, családias hangulatban teljenek napjai. 

A Csiky Gergely Főgimnázium gyermekközpontú, családias légkörű intézmény, ahol diákjaink idejét megpróbáljuk a lehető legváltozatosabb és legmegfelelőbb tartalommal kitölteni. Fontosnak tartjuk, hogy az iskolában eltöltött évek alatt a gyermekek sokoldalú, kiegyensúlyozott személyiségekké váljanak, amit úgy formálunk, hogy fogékonyak legyenek az őket körülvevő világ szépségeire: nyitottan, kommunikatívan forduljanak környezetük felé. Szerepet vállalunk a tehetséggondozásban, kiemelt feladatunknak tartjuk diákjaink felkészítését az eredményes továbbtanulásra.

Nagyon fontos, hogy gyermekünk az anyanyelvén tanuljon, hiszen gondolatait, érzéseit így fejezi ki a legkönnyebben. Anyanyelvén könnyebben, pontosabban tanul, ismeretei alaposabbak, mélyebbek lesznek. A magyar nyelvű oktatást a magyar állam és az erdélyi civilszervezetek is támogatják ösztöndíjakkal, anyanyelvi versenyekkel és táborokkal.

A gyermek magyar iskolában is megtanulhatja és gyakorolhatja a román nyelvet. Két nyelv még több lehetőséget biztosít majd a pályaválasztás során.

Ahhoz, hogy a gyermekek jól érezzék magukat az iskolában, sok közös programot szervezünk: tanulmányi sétákon, kirándulásokon veszünk részt, bábszínházba, múzeumba, kiállításokra járunk, táborozunk.

Az évek során tanítványaink kiemelkedően jól szerepeltek a különböző szintű megyei, országos és nemzetközi tanulmányi versenyeken. Iskolánkban a sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatása is eredményesen zajlik, fejlesztőpedagógus, logopédus, iskolapszichológus segíti a felzárkózásukat.

Heti egy órában diákjaink a néptánc alapjaival ismerkedhetnek meg, amit szaktanár oktat. Délutáni szakkörök is működnek: gyermekkórus, sporttevékenységek, gitároktatás.

Az Iskola Alapítvány szervezésében, a magyar kormány támogatásának köszönhetően a gyermekek napközis programban vesznek részt, amelynek keretében biztosított a meleg ebéd, a házi feladatok elkészítése, illetve a szabadidős tevékenységek. Iskolabusz szállítja a távoli negyedekben lakó diákokat.

A magyar iskola a gyermek anyanyelvének, kultúrájának a gyökereit őrzi és ápolja. Az anyanyelven való oktatásból a gyermeknek csak előnye származik, hátránya semmiképp. Látogassanak el intézményünkbe, hogy betekintést nyerjenek iskolánk életébe, ismerjék meg pedagógusainkat!

Szeretettel várjuk Önt és iskolába készülő gyermekét 2024. március 11-én, délután 5 órától a Csiky Gergely Főgimnáziumban sorra kerülő nyílt napra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 6 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .