Az élet kútja

A víz világnapjára az elemisták két napra elegendő tevékenységet szerveztek. Már csütörtökön kezdődtek az izgalmas programok. Barna Beáta, iskolánk logopédusa virtuális kalandozásra hívta a legkisebbeket, az előkészítősöket. A VRszemüvegek segítségével az óceánok élőlényeivel ismerkedtek a gyerekek. Míg 2-2 kisdiák a tengerfenéken „sétált”, és halakkal, cápákkal, teknősökkel „találkozott”, addig a többiek kifestőket színeztek, kirakósokkal játszottak.

Pénteken, március 22-én, szinte minden osztályban a vízé volt a főszerep. Az előkészítősök egy vízcsepp útját követték papírszínház-mese segítségével, majd vízzel kapcsolatos játékokban vettek részt. Az elsősök is mesét hallgattak (Valamit visz a víz), majd Az élet kútja című kvízben mérték össze tudásukat. A III. A-sok szintén „vizes” fejtörőt oldottak meg, majd óriás színezőt festettek. A negyedikesek a víz gazdaságos felhasználásáról néztek meg videót, majd megbeszélték, hogyan tudnának ők is a mindennapokban a vízre vigyázni.

[Fotó: Bálint Erika Vanda, Vincze Német Julianna, Viszhányó Aranka]

« A 2 »

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .