Érettségi eredmények az óvások után – nincs lényeges változás

Erettsegi_eredmenyek_2016_sav

Július 16-án, szombaton kerültek fel a nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményei a tanügyminisztérium honlapjára. Összesen 13 csikys nyújtott be óvást a román, magyar, vagy matematika jegyének növelésére. A jegyeket több esetben növelték is, a keddi statisztika viszont változatlan maradt. 

   Tovább…

Érettségi 2016 – Hétfőn kezdődnek az írásbelik!

angol_nyelvvizsga_2016

Túl vagyunk az idei érettségi szóbeli és gyakorlati próbáin, amelyekről korábbi bejegyzéseinkben részletesen olvashattak már. Július 4-én, hétfőn kezdődnek az írásbeli próbák kezdődnek, amelyekre az alábbi tudnivalók vonatkoznak. 

   Tovább…

Számítógépeken túl, idegen nyelvek előtt – Folytatódik az érettségi

Angol_erettsegire_keszulve_2015_sav

Június 21-én és 22-én lezajlott a számítástechnikai készségek felmérése („D” próba). Az összesen 37 vizsgázó közül 3-an alapfokú (începător), 17-en alsó-középfokú (mediu), 10-en felső-középfokú (avansat), 7-en pedig felsőfokú (experimentat) minősítést szereztek. 27 diák már előzőleg megszerezte az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (letette az ECDL-vizsgákat), s így mentesült a számítástechnika próbán való részvétel alól, erről korábbi bejegyzésünkben írtunk. A jövő hét első három napján a „C” próba, vagyis az idegen nyelvi készségek felmérése következik. 

   Tovább…

Kedden és szerdán: „D” próba, azaz számítástechnika vizsga

Competente_digitale_2016_sav

Ahogy azt korábbi bejegyzésünkben jeleztük, az idei érettségi nyitányaként június 13–16. között lezajlott az első két szóbeli vizsga. A román szóbelin („A” próba) 21-en felső-középfokú (Avansat), 43-an haladó (Experimentat) minősítést, míg a magyar szóbelin („B” próba) 3-an felső-középfokú, 61-en pedig a lehető legjobb, tehát haladó minősítést szereztek. (A 69 beiratkozott közül 5 korábbi végzős csak egy vagy több írásbelin kell hogy bizonyítson.) Június 21-én és 22-én, azaz kedden és szerdán a számítástechnikai készségek felmérése, azaz a „D” próba következik. 

   Tovább…

Próbavizsga-eredmények

Amint arról korábban már beszámoltunk, február végén lezajlott a nyolcadikosok próba-képességvizsgája, március elején pedig a tizenegyedikesek és a tizenkettedikesek próbaérettségije is.

Az írásbeli dolgozatok kijavítása után megszülettek a vizsgaeredmények is. Amelyek – az országos átlagnak megfelelően – nem túl fényesek. Az eredményeket tartalmazó részletes listákat az alábbi linkekre kattintva tekinthetjük meg:

A diákokkal, szaktanárokkal, osztályfőnökökkel, szülőkkel, s a vezető tanáccsal közösen lefolytatott elemzések nyomán remélhető, hogy az év végi vizsgákon, „élesben” ennél jelentősen jobb eredményt érnek majd el diákjaink.