Érettségi eredmények az óvások után – nincs lényeges változás

Erettsegi_eredmenyek_2016_sav

Július 16-án, szombaton kerültek fel a nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményei a tanügyminisztérium honlapjára. Összesen 13 csikys nyújtott be óvást a román, magyar, vagy matematika jegyének növelésére. A jegyeket több esetben növelték is, a keddi statisztika viszont változatlan maradt. 

Egy korábbi végzősünk sikeresen óvott a román jegyének növelésére, viszont az átlaga 6-os alatt maradt. Egy idei (sikeres) vizsgázónk román jegyét is növelték az óvás után, viszont, nyilván, ez sem módosította a végső statisztikát. Amely tehát a következőképpen alakult: a 63 idei beiratkozott végzős közül 45-en értek el átmenő jegyet, 18-an megbuktak. Ez 71,42 %-os átmeneteli arányt jelent, a tavalyi 72,54 %-hoz képest.
A korábbi évfolyamokról beiratkozott 6 végzős közül 1 diák ért el átmenő jegyet, 5-en megbuktak, ez 16,66 %-os átmeneteli arányt jelent.
A közös statisztika alapján (idei és korábbi végzősök) 69 beiratkozott diák közül 46-an sikeresen vizsgáztak (66,67 %), 23-an pedig megbuktak (33,33 %). Szabályszegés nem volt, egyetlen diákunkat sem utasították ki a vizsgáról.

Keddhez képest nem változott a kilences átlag felett teljesítő diákok száma és kiléte. Ők a következők: Sisa Rihárd (XII. A osztály – 9,72), Sipos Szilárd (XII. C – 9,12), Lőrincz Márk (XII. A – 9,05), Baranyi Mihály (XII. C – 9,03).

Román nyelv és irodalomból összesen 16-an, matematikából 12-en, pszichológiából 2-en vizsgáztak sikertelenül, 1-1 diák pedig a magyar nyelv és irodalom, illetve a földrajz vizsgáját is elbukta. Ahogy azt már említettük, egy tavalyi végzősünk átmenő osztályzatot kapott minden próbán, de nem érte el az átmenetelhez szükséges végső minimális 6-os átlagot.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE, vagy a fenti képre kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Ezúttal is gratulálunk valamennyi sikeres érettségizőnek! Jó pihenést és, hamarosan, sikeres pályaválasztást!