Hétfőn, kedden „A”, szerdán, csütörtökön „B” – Kezdődik az idei érettségi!

erettsegi_elott_2014_Sav

Június 13-án és 14-én, hétfőn és kedden az „A” próbával, azaz a román szóbelivel kezdetét veszi az idei érettségi. Szerdán és csütörtökön már a „B” próba, azaz a magyar szóbeli fog következni. 

A XII. A, B és C osztály idei 70 végzőse közül 63-an iratkoztak be az érettségi nyári vizsgasorozatára. Rajtuk kívül 6 korábbi csikys végzős is jelentkezett, egyikük mindenből vizsgázni fog, öten pedig egy vagy több írásbeli próbán fognak résztvenni.

A román és a magyar szóbeli után a jövő héten, egész pontosan június 21–24. között a számítástechnika vizsga („D” próba), június 27. és július 1. között pedig az idegen nyelvi készségek felmérése („C” próba) következik. Július 4-én pedig az írásbelik kezdődnek, de nyugalom, addig még sok van. (A pontos menetrendet IDE kattintva lehet ellenőrizni.)

A szóbelik és az írásbelik időbeosztását és a terembeosztást a földszinti hirdetőtáblán teszik közzé. A román szóbeli helyszíne hétfőn és kedden az új épületrészbeli U21-es terem lesz.

A diákok legkésőbb egy órával a feltüntetett időpont előtt jelenjenek meg, és ne felejtsék otthon a személyi kártyájukat, vagy annak hiányában az útlevelüket. A vizsgaterembe segédanyagokat (füzeteket, könyveket, képlettárakat, jegyzeteket stb.), illetve bármilyen típusú elektronikus kommunikációs vagy számolóeszközt bevinni szigorúan tilos! Ezek birtoklása a vizsgáról való azonnali kizárással jár, még akkor is, ha nem használták őket. Valamennyi vizsgáról videofelvétel is készül, amelyet az Arad Megyei Tanfelügyelőség ellenőriz le.

Ami azonban a legfontosabb: jó tanulást és sok sikert, érettségizők!