XI. A × Solymos vára = Outdoor Life [Új fotókkal]

Kalandtura_11A_sav

Június 4-én, pénteken, hajnalok hajnalán, azaz 7:50-kor Radna felé vettük az irányt osztályunkkal, illetve két kísérő tanárunkkal, Hasas Katalinnal és Nyári Andreával, hogy az Outdoor Life Egyesület irányításával valami új és izgalmas kalandot próbáljunk ki. 

Radnára érkezve, fitten, frissen és jókedvűen elgyalogoltunk a vonatállomástól egészen a várig, amelyet nagy hévvel meg is másztunk. A dombtetőn, a várrom lábainál a szervezők már felkészülve vártak bennünket, Dani Gâta vezetésével.

Egy rövid eligazítás után osztályunk tagjai három csapatba rendeződtek, hogy sorban kipróbálhassanak minden tevékenységet, a kincskereséstől kezdve egészen az ereszkedésig, amely egy várfalon történt.

A kincskeresés alatt felfedezhettük a Solymosi várat és környékét, hiszen a nyomokat és utasításokat követve juthattunk csak vissza a várhoz. A nyomok, melyeket meg kellett találnunk, kövek alatt, a fűben, illetve a bokrok között rejtőztek és különféle feladatokat tártak elénk, mint pl. három különböző rovar begyűjtése, vagy egy négysoros vers írása, amelyet a végén minden csapat felolvasott. A kincskeresés más meglepetéseket is rejtegetett, így a felfedező séta végén mindannyian elegáns csaláncsípésekkel vághattunk bele az újabb feladatokba.

A csapatom számára a következő kihívás az ereszkedés volt, amelyről kiderült, hogy nem is annyira félelmetes, mint amilyennek tűnik, így a nap végére sokak tetszését elnyerte. Az alábbi sorozat fotói jobban átadják az ott átélt érzéseket, mint a szavak.

A legszórakoztatóbb feladat a drótkötélpályán való leereszkedés volt (érdekes a román neve: „tiroliana”), a várfalról egy távolabbi helyig. Ezt is sokan élvezték, hiszen a magasság és sebesség együttese szinte bárkinek egy jó kis adrenalinlöketet jelent.

A program végére már mindannyian elfáradtunk s talán csendesebben is sétáltunk vissza az állomásra, de mindent összevetve, a pénteki nap egy olyan kirándulást jelentett, amely jobban összekovácsolta az osztályt és néhányunknak talán segített abban is, hogy legyőzze a félelmeit.

Köszönjük Hasas Katalinnak és osztályfőnökünknek, Nyári Andreának, hogy lehetővé tették ezt az izgalmas napot!

[Fotó: Bacsilla Sándor, Csomós Roland, Zsámbok Zoltán]

« A 2 »

[Fotó: Hasas Katalin]

« A 3 »