Most még csak „szimulálnak” a nyolcadikosok

Probavizsga_VIII_sav

Február 22-én, azaz ma megkezdődött a nyolcadikosok próba-képességvizsgája, vagyis a képességvizsga „szimulálása”. 27 diák vett részt a román nyelv és irodalom próbán, melyet holnap, kedden a matematika, szerdán pedig a magyar nyelv és irodalom követ. 

Egy diák betegség miatt hiányzott, a többiek ezúttal is a Tóth Árpád terem nyugodt környezetében dolgozhatták ki a kapott tételeket. Ahogyan azt tavaly és tavalyelőtt is jeleztük, az aktuális tudásszint felmérése mellett a próbavizsga arra is alkalmas, hogy a nyolcadikosok közben megszokják, elsajátítják a vizsgalap kitöltésének módját, a piszkozatlap használatát, a mobiltelefonok használatára vonatkozó tilalmat, illetve a rendelkezésre álló időtartam beosztását.

Mindhárom napon a próbavizsga befejezése után a diákok a szaktanárral együtt megbeszélik a kapott tételeket, majd pedig a másnapi próbára készülnek. Március 4-én, pénteken derülnek ki az eredmények, melyeket a szaktanárok, szülői értekezleten az osztályfőnök és a szülők, illetve a vezető tanács tagjai elemeznek ki, ennek alapján pedig az érintettek javaslatokat tehetnek az eredmények javítása érdekében.

Két hét múlva, március 7-én pedig a nagyobb diákok is szimulálni, mármint vizsgaszimulálni fognak. A tizenegyedikesek és a tizenkettedikesek próbaérettségijén március 7-én román nyelv és irodalomból, március 8-án magyar nyelv és irodalomból, március 9-én szaktantárgyból (nálunk: matematikából), illetve (csak a végzősök!) március 10-én a szakhoz kötődő választható tantárgyból vizsgulnak majd. Nyolc nappal később, március 18-án az ő eredményeik is kiderülnek, de ki ám…