Próba-képességvizsga a Csikyben

Nyolcadikos_vizsgaszimulalas_sav

Hétfőn kezdődött és ma végződött a nyolcadikosok „próba-képességvizsgája”, azaz a képességvizsga szimulálása. Román nyelv és irodalomból, matematikából, illetve magyar nyelv és irodalomból próbavizsgáztak a nyolcadikosok, ebben a sorrendben. 

Technikai akadályok ezúttal sem merültek fel, az összesen 40 nyolcadikos közül (16-an a VIII. A, 24-en a VIII. B osztályból) egy diák betegség miatt nem tudott részt venni a próbavizsgákon. Szép és nyugodt környezetben, a Tóth Árpád teremben dolgozhattak a nyolcadikosok a kapott tételeken.

Ahogy azt tavaly is megírtuk, a szimulálás során a diákok megszokják a vizsga körülményeit: megtanulják a vizsgalap kitöltésének módját, a piszkozatlap használatát, a mobiltelefonok használatára vonatkozó tilalmat, a rendelkezésre álló időtartam beosztását stb. És, természetesen, a jelenlegi tudásszint felmérésére is alkalmas a próbavizsga. Aki jól teljesít, az megerősítést kap, aki viszont gyenge eredményt ér el, annak ez komoly figyelmeztetés lehet az év végi vizsgákra vonatkozólag.

És, bizony, a nagyobb diákok sem pihenhetnek, hisz a jövő héten a tizenegyedikesek és tizenkettedikesek próbaérettségije következik. Románból, magyarból és szaktantárgyból mindkét évfolyam próbavizsgázik, a végzősök pedig ezenfelül még a szakhoz kötődő választható tantárgyból is vizsgulhatnak. Március 6-án, pénteken válnak nyilvánossá a próba-képességvizsga eredményei is.

/ Alábbi fotóink a keddi matematika próbavizsgán készültek. /