Nemzedékek találkozója a XIV. Alma Mater Véndiák-találkozó alkalmával

vendiak_talalkozo_2015_sav

2017. szeptember 30-án, szombaton kerül sor az idei, immár XIV. véndiák-találkozóra az Alma Mater Alapítvány szervezésében. Az ezt megelőző két napon, csütörtökön és pénteken a fiatalabbak, azaz a mostani diákok számára is tartalmas, érdekes programot készít elő az Alapítvány kuratóriuma.

„Bemutatkozik az iskolánk!” – ez a címe a szeptember 28-i, csütörtök délelőtti rendezvénynek, amelyen 11 órai kezdettel Arad megye magyar általános iskoláinak interaktív bemutatkozására kerül sor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. Egy fotókiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők az iskolák által beküldött fényképekből, illetve egy későbbi fotópályázatot is ekkor fognak meghirdetni.

„Iskolánk (fiatal) arcai” – szeptember 29-én, pénteken a Csiky Gergely Főgimnázium egykori diákjai találkoznak az iskola jelenlegi tanulóival. Élménybeszámolókon, beszélgetéseken, érdekes kísérleteken vehetnek majd részt tanulóink az egykori csikys diákok vezetésével. (2013. december 12-én, az akkori Csiky-napon már sikeresen lezajlott egy ehhez hasonló rendezvénysorozat, erről ITT olvashatunk beszámolót.)

A XIV. Alma Mater Véndiák-találkozóra szeptember 30-án, szombaton kerül sor.
A találkozó programja: vendiak_talalkozo_2017_program

  • 09.00 – Ökumenikus istentisztelet a belvárosi minorita templomban
  • 10.30 – A véndiákok üdvözlése a Csiky Gergely Főgimnázium, illetve a Mihai Eminescu Általános Iskola (volt Zárda) udvarán; rövid hagyományőrző zenés-táncos műsor
  • 11.00 – Az iskola emlékezik neves tanáraira a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében; beszélgetés Karczagi Sándor ny. református lelkésszel, az elmúlt száz év történelmének élő-eleven szereplőjével, iskolánk legidősebb véndiákjával
  • 11.00 – Nemzedékek találkozója, osztálytalálkozók
  • 20.00 – Véndiák-bál a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében; a zenét szolgáltatja a Laly & July együttes; jegyek elővételben szeptember 29-ig rendelhetők a Csiky Gergely Főgimázium titkárságán, Kori Edinánál, a 0257-210002 vagy a 0720-281554 telefonszámon.

A rendezvénysorozatra vonatkozó további információkat a 0749-010490-es telefonszámon, illetve a hadnagyeva@yahoo.com email-címen kaphatunk.

A véndiák-találkozóra a szervezők szeretettel várják az aradi és Arad megyei magyar iskolákban, illetve magyar tagozatokon végzett egykori diákokat és családjukat.

Négy napon át tart a kilencedik osztályba való beiratkozás

Csiky_epulet_sav_mini

A Csiky Gergely Főgimnáziumban idén július 13–15. között (csütörtök–szombat), illetve 17-én (hétfőn) zajlik a beiratkozás a IX. osztályba. Csütörtökön, pénteken és hétfőn naponta 9:00–17:00 óra között, szombaton pedig 10:00–13:00 óra között fogadjuk a jövő tanévre meghirdetett középiskolai osztályokba beiratkozni kívánó diákokat és szüleiket, az első emeleti 212-es teremben.  Folytatás

Köszönet a támogatásért!

ket_szazalekKedves tanárok és szülők!

Szeretném megköszönni mindazoknak, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy a személyi jövedelemadójuk 2 %-át a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület felé irányították, ezzel is segítve a munkánkat.

Szeretném felhívni azok figyelmét, akik még nem rendelkeztek adójuk 2 %-ának sorsáról, hogy a határidő 2017. május 25-én lejár. Ha az állam megadta nekünk a lehetőséget, hogy mi magunk döntsünk eme pénzösszeg sorsáról, éljünk vele! Tisztelettel kérjük, ajánlják fel ezt az összeget iskolánk civil szervezetének, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek. Ha bármilyen kérdésük van, szívesen állunk a rendelkezésükre!

Bíró Emese

Történelem és legenda

tortenelem_es_legenda_kisebbHétfőn, május 15-én, 18 órakor a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében kerül sor Olasz Angéla történelemtanár Történelem és legenda című könyvének bemutatására.

Az aradi Kölcsey Egyesület Fecskés-könyvek sorozatának 37. kötetében a szerző történelmünk 13 jeles személyiségéről szóló tanulmányait nyújtja át az olvasónak.

A Gutenberg Nyomda gondozásában megjelent könyvet dr. Muntean Tibor történelemtanár, iskolánk igazgatója fogja bemutatni. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!