Leiner Laura: Akkor szakítsunk [Kortárskönyv-kommandó]

akkor-szakitsunkA könyv főszereplője Kornélia (becenevén Lia), akinek szíve össze van törve, ugyanis karácsony előtt szakított barátjával, Norbival. A dolgok úgy alakulnak, hogy Lia együtt szilveszterezik Norbival és legjobb barátaikkal. Aznap este mindketten randevúra készülnek… de nem egymással.

A történet igen eseménydús, sok minden kiderül a szerelmesekről. Norbi vajon túltette már magát Lián? Vajon lehet még közös jövőjük? Miközben Liáék ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat, addig legjobb barátaik, Csabi és Eszti álomkapcsolata nagy fordulatot vesz, kezd összeomlani minden körülöttük. Vajon Lia ismerőse, Ákos, szándékosan bukkan fel minden kis veszekedés, illetve romantikus pillanat közben? Vagy csak nem találja a helyét a világban? Olvasd el a könyvet, és megtudod a kérdésekre a választ! 

   Tovább…

Leiner Laura a Csikyben dedikál

leiner-laura_dedikalas2017. április 12-én a Csiky Gergely Főgimnáziumba érkezik Leiner Laura írónő, aki tavaszi dedikálási körútjába Aradot is beiktatta. A dedikálásra az iskola dísztermében kerül sor 15-től 16 óráig.

Szeretettel várjuk mindazokat, akik találkozni szeretnének a Szent Johanna Gimi (és a Bexi-sorozat) szerzőjével. Magatokkal hozhatjátok kedvenc Leiner Laura-köteteteket, s ha szeretnétek, fotót is készíthettek az írónővel. További információkért látogassatok el Leiner Laura hivatalos honlapjára: http://leinerlaura.hu/.


Kortárskönyv-kommandó rovatunk legfrisebb ajánlója az alkalomhoz illően éppen egy Leiner Laura-kötet, melynek címe: Akkor szakítsunk.

Alan Dean Foster: Star Wars – Az ébredő erő [Kortárskönyv-kommandó]

az_ebredo_ero„Napra éj jő,
Éjre nap.
Sötétségre fény, míg ismét
Csak sötétség marad.
Összevegyül, keveredik
Ezer gondot ád.
Bár különbséget,
Azt mondják,
Csak egy
Jedi szeme lát.”
(Whill Krónika, 7:477)

„Réges-régen, egy távoli galaxisban…”

A Csillagok háborúja hetedik része Alan Dean Fostertől, a híres sci-fi-írótól érkezett el hozzánk, és a Star Wars – Az ébredő erő című film alapján készült. A történet a hatodik rész, A Jedi visszatér eseményei után 30 évvel zajlik. Sok minden történt ez idő alatt, az biztos. 

   Tovább…

E. Lockhart: A hazudósok [Kortárskönyv-kommandó]

hazudosokA könyv a Sinclair családról szól. Sinclairékről, a tipikus gazdag, amerikai sznob családról, amelynek tagjai mindent megtesznek azért, hogy a világ előtt tökéletesnek tűnjenek, és hogy ez a látszat örökre fennmaradhasson.

Cadence Sinclair nem érti, hogy családjának miért ez a legfontosabb, hiszen számára a boldogságot három barátja, Gat, Johnny és Mirren jelenti, akikkel a család magánszigetén találkozik minden nyáron. Ők négyen a Hazudósok, akik lázadást indítanak a szüleik és nagyapjuk eszméi ellen. Csakhogy a Hazudósok az utolsó együtt töltött nyár óta már nem keresik Cadence-t, a lány minden levele megválaszolatlanul marad, és nem érti, hogy miért. Mindössze annyit tud, hogy a tizenötös nyáron bekövetkezett balesete tehet mindenről, de nem emlékszik semmi másra a tragédiával kapcsolatban, csak annyira, hogy megtörtént, és minden más lett miatta. 

   Tovább…

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra [Kortárskönyv-kommandó]

rocksztart-kaptam-karacsonyraRég nem olvastatok könnyű, vicces könyvet? Szeretitek, ha minden a feje tetejére áll? Az egyik legjobb megoldás, ha a kezetekbe veszitek a Rocksztárt kaptam karácsonyra című LOL-könyvet.

Holly a nagyapjával és szörnyeteg unokatesóival hajókirándulásra megy. Tengeribeteg lesz, ezért kénytelen beosonni egy idegen lakosztály fürdőszobájába. Innen kilépve egy dögös pasival és paprikaspray-jel kénytelen szembesülni. Mivel a srác egy híres rocksztár, a lány nem sétálhat ki „csak úgy”, szétesett állapotban a rocksztár kabinjából, hisz a paparazzik nyomban megneszelnék. Nem mindennapi alkut kötnek, aminek következtében rengeteg fordulat várható. 

   Tovább…

Szabó Magda: Álarcosbál [Kortárskönyv-kommandó]

szabo_magda_alarcosbalA regény főszereplője Boros Krisztina, 8. osztályos tanuló. Iskolája álarcosbált rendez, így nagymamája cigánylánnyá varázsolja Krisztit. Ő még nem is sejti, milyen nagy nap lesz ez az ő életében.

Krisztina egyke, édesanyja meghalt a háború alatt, ezért családjukban állandóan gyászos a hangulat. Viszont a család életében feltűnik Éva néni, Kriszti új osztályfőnöke, akinek megjelenésével a dolgok lényegesen megváltoznak. Álarc mögé bújva mindketten elég sok új dolgot tudnak meg egymásról és magukról is. Mikor végül az álarcokat leveszik, minden gyökeresen megváltozik, és a Boros család új életet kezd. 

   Tovább…

Profi Noki a Csikyben [Kortárskönyv-kommandó]

profi_nokiProfi Noki, vagyis a naplói a Csiky könyvtárába érkeztek. Profi Noki egy gőgös hatodikos, legalábbis úgy viselkedik. Ha nem hiszitek, olvassátok el a következő idézeteket, amiket Noki mond magáról: „Nagy dolgokra vagyok hivatott.”; „Megannyi területen tehetséges vagyok.”

Nem a tanulás az erőssége, de más dolgokban, mint például foci, karikatúra-rajzolás, sakkozás valóban ügyes. Az egyik nap vásárol egy szerencsesütit, amiben azt írja: MA MINDENKIT FELÜLMÚLSZ. A napja viszont nem alakul valami jól: barni_nokit_olvasiskolai bezárást kap inszolenciáért (szemtelenségért), a tanítás zavarásáért, zöldbab-incidens miatt, pimaszságért. De Noki még így sem adja fel, bízik a jóslatban. Végül véget ér a tanítási nap. A reményvesztett Noki szomorúan ballag a büntető szobához, ahol minden kiderül: Noki bezárásokban múlta felül társait.

Mindenesetre ajánlom mindenkinek a könyvet, mert „vicces, profi választás”.

Keressétek fel az iskola könyvtárát minden nagyszünetben!

Leiner Laura: Késtél [Kortárskönyv-kommandó]

leiner-laura_kestelBudai Rebeka, ismertebb nevén Bexi, egy átlagos tizenhat éves lány. Zeneiskolába jár, és együtt zenél barátaival egy közösen alapított bandában. Élete azután változik meg, miután egy dalt ír idegességében, mert a barátja mindig késik, és neki folyton várnia kell rá. Ezzel a dallal nagy népszerűségre tesz szert.

Felkeresi egy tetoválóművészből lett menedzser, és beindul a szólókarrierje. Új lemeze debütálása előtt áll, és kellene neki egy kis reklám, ezért Körte, a menedzser, elintézi neki, hogy egy országszerte követett tehetségkutató műsorban szerepeljen mint az egyik versenyző duettpartnere. És ekkor kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét… Bexi belecsöppen egy olyan világba, amiről eddig azt hitte, hogy csak megjátszás, és minden a nézőkért van, de rájön, hogy ez messze nem ilyen egyszerű, és nem is csak erről szól. Nagy Márk, a duettpartnere, eleinte csak egy ellenszenves pöffeszkedő alak, viszont utána más is kiderül róla… 

   Tovább…