Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra [Kortárskönyv-kommandó]

rocksztart-kaptam-karacsonyraRég nem olvastatok könnyű, vicces könyvet? Szeretitek, ha minden a feje tetejére áll? Az egyik legjobb megoldás, ha a kezetekbe veszitek a Rocksztárt kaptam karácsonyra című LOL-könyvet.

Holly a nagyapjával és szörnyeteg unokatesóival hajókirándulásra megy. Tengeribeteg lesz, ezért kénytelen beosonni egy idegen lakosztály fürdőszobájába. Innen kilépve egy dögös pasival és paprikaspray-jel kénytelen szembesülni. Mivel a srác egy híres rocksztár, a lány nem sétálhat ki „csak úgy”, szétesett állapotban a rocksztár kabinjából, hisz a paparazzik nyomban megneszelnék. Nem mindennapi alkut kötnek, aminek következtében rengeteg fordulat várható. 

A könyv érdekessége, hogy az eseményeket felváltva, egyszer Holly, máskor a rocksztár Dominic szemszögéből mutatja be.

Ízelítő:

„– Jól vagy?

– Komolyan kérded, hülyegyerek?! (…)

– Tudod, nem illik beosonni mások lakosztályába.

– Kösszép, hogy mondod, Naná kapitány! De azt nem tudtam, hogy paprikaspray a büntetési tétel. Vagy az csak a zombiknak jár?

Mostanra az arca is kivörösödött a méregtől, de nem tettem szóvá. Inkább itt dühöngje ki magát, mielőtt kiteszem a kis pszichopatát az ajtón.

– Zombi! – folytatta az őrjöngést. – Hé, uram, eljött az apokalipszis! Már lángol a világ… Ja nem, csak ég a szemem!

– Jó, oké, a lefújásért bocsánatot kérek.

– Azért kérsz bocsánatot? Nem azért, mert zombinak néztél? Nem azért, amiért helyből letámadtál? Ó, nem, csak az izgat, hogy lefújtál… Mi a bánat volt az? Paprikaspray?

– Ja.

– Lefújni egy lányt paprikaspray-jel! Ki csinál ilyet, bakker?

Nyilvánvaló volt, hogy költői a kérdés, a kiscsaj még csak nem is sejtette, kinek a fürdőszobájában agonizál.”