Ünnepi rajz- és esszépályázat fiatalok részére

pesti_nemzetorseg_zaszloA Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, így összetartozásunk egyik legfontosabb ünnepéül március 16-át jelölte ki. Ebből az alkalomból a Nemzetstratégiai Kutatóintézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkárságával közösen, a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, magát magyarnak valló óvodások, diákok és egyetemisták számára rajz- és esszépályázatot hirdet a magyar címer és zászló megünneplésére

A pályázat két témakörben (Magyar zászló és címer, Az én hősöm), illetve két műfajban (rajz, esszé) kerül kiírásra. A rajzpályázat korcsoportjai (kategóriái): óvoda, az általános iskola I–II., III–IV., V–VI., illetve VII–VIII. osztályai, középiskola, egyetem. Az esszépályázat korcsoportjai: az általános iskola VII–VIII. osztályai, középiskola, egyetem.

A zsűri elnöke Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas, a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetett grafikusművész, rajzfilmrendező, Magyarország Érdemes Művésze, a Nemzet Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke.

A részletes pályázati kiírás az alábbi linken érhető el: http://nski.hu/20170112unnepi-rajz-,-es-esszepalyazat.html.

Az alkotásokat a pályázati kategóriának megfelelően postai vagy elektronikus úton legkésőbb 2017. február 20., 24.00 óráig kell elküldeni a honlapon található útmutatásnak megfelelően.

A pályamunkák február 20-ig leadhatók Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán is. Címük: 530210 Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 45 szám, telefonszám: 0266- 207335, 0266- 207336.