Leiner Laura: Késtél [Kortárskönyv-kommandó]

leiner-laura_kestelBudai Rebeka, ismertebb nevén Bexi, egy átlagos tizenhat éves lány. Zeneiskolába jár, és együtt zenél barátaival egy közösen alapított bandában. Élete azután változik meg, miután egy dalt ír idegességében, mert a barátja mindig késik, és neki folyton várnia kell rá. Ezzel a dallal nagy népszerűségre tesz szert.

Felkeresi egy tetoválóművészből lett menedzser, és beindul a szólókarrierje. Új lemeze debütálása előtt áll, és kellene neki egy kis reklám, ezért Körte, a menedzser, elintézi neki, hogy egy országszerte követett tehetségkutató műsorban szerepeljen mint az egyik versenyző duettpartnere. És ekkor kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét… Bexi belecsöppen egy olyan világba, amiről eddig azt hitte, hogy csak megjátszás, és minden a nézőkért van, de rájön, hogy ez messze nem ilyen egyszerű, és nem is csak erről szól. Nagy Márk, a duettpartnere, eleinte csak egy ellenszenves pöffeszkedő alak, viszont utána más is kiderül róla… 

Ízelítő(k):

„– Utállak.
– Nem is.
– De igen.
– Mondom, hogy nem. Látom, ahogy rám nézel.
– Nem is nézek rád.
– Ma megcsókollak.”

„A döntőbe jutott tehát, és ezzel esélye van az idei Pop/Rock sztár végső összecsapásában Varga Tamás ellenfeleként a jövő heti fináléban megnyerni a műsort, a lemezszerződést, utazást, autót és havi egymillió forintot… – kiáltotta a műsorvezető, Márk pedig görcsösen rászorított a kezemre. Viszonoztam a szorítást, elfehéredett ujjakkal fogtuk egymás kezét a színpadon, amikor is a műsorvezető a szájához emelte a mikrofont, én pedig magamban Márk nevét ismételgetve, visszatartott lélegzettel lehunytam a szemem.”