E. Lockhart: A hazudósok [Kortárskönyv-kommandó]

hazudosokA könyv a Sinclair családról szól. Sinclairékről, a tipikus gazdag, amerikai sznob családról, amelynek tagjai mindent megtesznek azért, hogy a világ előtt tökéletesnek tűnjenek, és hogy ez a látszat örökre fennmaradhasson.

Cadence Sinclair nem érti, hogy családjának miért ez a legfontosabb, hiszen számára a boldogságot három barátja, Gat, Johnny és Mirren jelenti, akikkel a család magánszigetén találkozik minden nyáron. Ők négyen a Hazudósok, akik lázadást indítanak a szüleik és nagyapjuk eszméi ellen. Csakhogy a Hazudósok az utolsó együtt töltött nyár óta már nem keresik Cadence-t, a lány minden levele megválaszolatlanul marad, és nem érti, hogy miért. Mindössze annyit tud, hogy a tizenötös nyáron bekövetkezett balesete tehet mindenről, de nem emlékszik semmi másra a tragédiával kapcsolatban, csak annyira, hogy megtörtént, és minden más lett miatta. 

Így lesz ő, Cadence Sinclair, a család fekete báránya, akit többé a látszat nem érdekel, csakis az emlékei visszaszerzése. A hazudósok egy olyan történetet mesél el, amely bebizonyítja, hogy a vagyon nem egyenlő a boldogsággal, viszont ez utóbbit bármikor könnyedén elveszíthetjük, és nehéz újra rátalálni.

Cady története magával ragadja az olvasót, és a lánnyal együtt tudhatjuk meg az igazságot, amit a könyv elején, sőt még a közepénél se sejthetünk, de amikor végül kiderül, a Sinclair családról is új képet kapunk.