Érettségi eredmények az óvások után – pici pozitív változás

erettsegi_eredmenyek_elsokor_sav

Július 10-én, pénteken délben kerültek fel a nyári érettségi vizsgasorozat végleges eredményei a tanügyminisztérium honlapjára. Kedden 12 csikys nyújtott be óvást, közülük egyikükét elfogadták, így icipicit javult még a statisztika. 

Tehát: az 51 idei beiratkozott végzős közül végül 38-an értek el átmenő jegyet, 13-an megbuktak. Ez 74,50 %-os átmeneteli arányt jelent, a tavalyi 55,55 %-hoz képest.
A korábbi évfolyamokról beiratkozott 12 végzős eredménye az óvások elbírálása után sem változott, vagyis közülük 2-en értek el átmenő jegyet, 1 diák hiányzott, 9-en megbuktak, ez 16,66 %-os átmeneteli arányt jelent.
A közös statisztika alapján (idei és korábbi végzősök) 63 beiratkozott diák közül 1 hiányzott, a megjelentek közül 40-en sikeresen vizsgáztak (64,52 %), 22-en pedig megbuktak (35,48 %). Puskázás vagy más szabályszegés miatt egyetlen diákunkat sem utasították ki a vizsgáról.

Keddhez képest nem változott a kilences átlag felett teljesítő diákok száma és kiléte. Ők a következők: Kovács Henrietta (9,51), Horváth Szilvia (9,33), Toth Bianka (9,23), Toth Blanka (9,03), valamennyien a XII. A osztályból.

Román nyelv és irodalomból 15-en, matematikából 10-en vizsgáztak sikertelenül, 1 diák pedig a magyar nyelv és irodalom vizsgáját is elbukta. Egy tavalyi végzősünk átmenő osztályzatot kapott minden próbán, de nem érte el (sajnos, az óvások elbírálása után sem) az átmenetelhez szükséges végső minimális 6-os átlagot.

A csikysek részletes eredményeit a tanügyminisztérium honlapján IDE, vagy a fenti képre kattintva nézhetjük meg, az osztályokra lebontott átlagokat tartalmazó táblázatokat pedig ITT találjuk meg.

Újfent gratulálunk valamennyi sikeres érettségizőnek! Jó pihenést és, hamarosan, sikeres pályaválasztást!

Pótvizsgások figyelmébe!
Pótvizsgások figyelmébe, újra!